“Çanakkale’nin ruhunda haksızlığa karşı olmak vardır”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı toplantıda CHP Genel Başkanı Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve ilçe belediye başkanları Bigalılar Derneği, Çanlılar Derneği ve Çanakkale Dernekleri üyeleri bir araya geldi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar Çanakkale özlemini gidermeye çalışırken, örgüt 23 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na açık destek istedi. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün yaptığı konuşma dikkat çekti. Öz, “Fatih, İstanbul’u korumak için Çanakkale boğazında önlemler aldırmıştı. Kilitbahir ve Kale-i Sultaniye’yi yaptırmıştı. İstanbul korunmuşsa bunda Çanakkale’nin payı var. Bugün de bu güzel İstanbul korunacaksa, bunda Çanakkalelilerin payı olacak. Çanakkale’nin ruhunda haksızlığa karşı olmak vardır” dedi.
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıda gündem Ekrem İmamoğlu oldu. “Her şey çok güzel olacak ve “İmamoğlu varsa, umut var” sloganları eşliğinde 23 Haziran’da neden Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi gerektiği anlatıldı.      

İmamoğlu’na destek çalışmalarında özveriyle çalışan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün Çanlılar Derneğinde yapmış olduğu konuşma Çanakkale ruhunu yansıttı. Öz konuşmasında, “Ülkemizin siyaseti, Çanakkale rüzgarı gibi esintili ve dengesiz, belediye seçimleri, Çanakkale Savaşı gibi adaletsiz mi adaletsiz. Ben İstanbul’a her geldiğimde Fatih Sultan Mehmet aklıma gelir. Burada o eşsiz hükümdarı hatırlarım. Fatih, İstanbul’u korumak için Çanakkale boğazında önlemler aldırmıştı. Kilitbahir ve Kale-i Sultaniye’yi yaptırmıştı. İstanbul korunmuşsa bunda Çanakkale’nin payı var. Bugün de bu güzel İstanbul korunacaksa bunda Çanakkalelilerin payı olacak. Yıllar sonra 1915’de Çanakkale Geçilmez efsanesi yazıldı.

Çanakkale’de zafer kazanıldığı için İstanbul kurtuldu. 23 Haziran’da da Çanakkaleliler desteklerse, İstanbul’da her şey çok daha güzel olacak. Çanakkale’nin ruhunda haksızlığa karşı olmak vardır. O topraklar, 104 yıl önce haksızlığa karşı mücadele verilen topraklardır. Haksızlık karşısında durmamız gerektiği için İmamoğlu’nun yanında olmalıyız. Çanakkale’nin topraklarında hileye karşı duruş vardır. O eşsiz yerlerde 5000 yıl önce Troia atıyla hileler yapılmıştı. Bir kent hileyle alınmıştı. Hileyle bir başka kenti İstanbul’u almamaları için İmamoğlu’nu desteklemeliyiz. Çanakkale cumhuriyetin önsözünün yazıldığı yerdir. Milli iradenin tohumları orada atılmıştır. Millet iradesi deyip, iradeye saygı duymayanlara en güzel cevabı vermek için İmamoğlu’nu desteklemeliyiz” dedi.

Mine Tarım