Çanakkale Belediyesi tarafından 'Kazdağları'na Sahip Çıkmaya Gidiyoruz' sloganıyla 2011 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen Kazdağları Gezileri'nin 9'uncusu başladı. ‘Yeryüzü cenneti’ olarak adlandırılan, bünyesinde yeşilin her tonunu barındıran Kazdağlarına düzenlenen gezilere vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Belediye önünden hareketle başlayan gezide, ilk olarak Bayramiç ilçesinde gerçekleşen kahvaltı molasının ardından İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un evi ziyaret edildi. Ardından Evciler köyüne geçen vatandaşlar, alabalık tesislerinde mola verdi. Ayazma bölgesinde de doğa yürüyüşü ve mitolojik gezi gerçekleştirildi. Vatandaşlar, aynı zamanda bölgeye ilişkin rehberlerden de bilgiler aldı. Gezi kapsamında bölgedeki maden çalışmaları ve bu çalışmaların sebep olduğu tahribatlara ilişkin de bilgilendirilen vatandaşlar, Kazdağları gezisini Balaban mevkiinde verilen mola ile tamamladı.

Kazdağları gezileri Haziran ayı boyunca Cumartesi ve Pazar günleri, Temmuz ayında Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri, Ağustos ayında ise Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecek. 'Kazdağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz' gezileri, 4 Ağustos tarihinde sona erecek.


Kaynak: DHA