56. Uluslararası Troia Festivalinde birinci seçilen afiş üzerine  yorum yapan  AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Kimileri saçma sapan logolarla gündem olup kendilerine güldürse de Troya Müzesi Avrupa'nın en prestijli müzecilik ödülüne aday. Başarılar Troya ve Çanakkale” dedi.
 Bu konuda görüşleri sorulan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Sonuç itibari ile burada farklı bir yaklaşım var. Yıllarca klasik afişler gördük. Sayın Bülent Turan beğenmemiş olabilir ama bu şekilde nitelemek hoş değil.  Çizimciyi, jüriyi eleştirebilirsiniz ama konuyu Çanakkale Belediyesi’ne mal etmek, saçma sapan noktalara getirmek hoş değil.  Bunu bu şekilde yorumlamak da Bülent Bey’in takdiridir” dedi.

56. Uluslararası Troia Festivalinde birinci seçilen afiş üzerine yorum yapan  AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan , “Kimileri saçma sapan logolarla gündem olup kendilerine güldürse de Troya Müzesi Avrupa'nın en prestijli müzecilik ödülüne aday. 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nin vitrini TroyaMüzesi, Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'nün 2020 yılı adayı oldu. Başarılar Troya ve Çanakkale” dedi. Bu konuda görüşleri sorulan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Bu bir yarışma sonucudur, birçok tasarımcı planlarını göndermiş, bir heyet de oy birliği ile seçmiş. Değerlendirmeyi ben yapmadım, belediye de yapmadı.  Bunu beğenen de olur beğenmeyen de olur. Bunun eleştirisi bana değil, çizimciye yapılır.  Herkesin takdiri farklıdır.  Sonuç itibari ile burada farklı bir yaklaşım var. Yıllarca klasik afişler gördük. Geçen sene de çok farklı bir afişimiz var. Bu sene ikinci olan denizatı figürü de çok farklı idi.   Atın erkek ya da dişi olması da bilgimiz dâhilinde değil, dişisi de çizilmiş, erkeği de çizilmiş. Çizimler de bence güzel.  Sayın Bülent Turan beğenmemiş olabilir ama bu şekilde nitelemek hoş değil.  Çizimciyi, jüriyi eleştirebilirsiniz ama konuyu Çanakkale Belediyesi’na mal etmek, saçma sapan noktalara getirmek hoş değil.  Bunu bu şekilde yorumlamak da Bülent Bey’in takdiridir” dedi.
“SENEYE HALKA SORABİLİRİZ”
 Basın mensuplarından gelen değerlendirmeler üzerine sözlerine devam eden Başkan Gökhan, “Önümüzdeki senelerde on  afiş seçip, vatandaşın oylamasına da sunabiliriz. Seçme yöntemlerimizi değiştirebiliriz” dedi.

Seda Atan