“Açık ara İmamoğlu kazanacak”
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan dört günlük İstanbul Seçim Kampanyası programını değerlendirerek, “ Çalışmalar boyunca seçilmiş Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na haksızlık yapıldığını bu haksızlığın aynı zamanda İstanbullu hemşehrilerimize yapıldığını belirttik.  İstanbullu seçmen, İmamoğlu’nun daha da açık bir fark ile seçimi kazanması için kendilerine destek olacaklarını ifade etti. Bu meselenin sadece İmamoğlu’nun değil, tüm İstanbul’un meselesi” dedi. Öte yandan, seçimlerde oy kullanacak olan ama Çanakkale’de olan seçmenleri de İstanbul’a götüreceklerini ifade eden Başkan Güneşhan,  şu ana kadar üç bin başvuru olduğunu dile getirdi.
İl Başkanı İsmet Güneşhan tarafından yapılan açıklamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan katıldı.
CHP il Başkanlığı dört gün süren program kapsamında, Küçükçekmece İlçe Başkanlığı, Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, Bağcılar İlçe Başkanlığı,  Bakırköy İlçe Örgütü,  Çanakkale Kültür Sanat ve Geliştirme Derneği, Çanlılar Derneği, Gelibolular Derneği ve Bigalılar Derneği ve Roman Dernekleri ile temaslarda bulundu.
 Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığı haksızlığa değinerek konuşmasına başlayan Başkan Güneşhan, “Bugün İstanbul ve ülkemizin çözmek zorunda olduğu birçok sorun vardır. Bunların çözümü için hep birlikte çaba harcamamız gerekirken biz seçim yapıyoruz, seçime gidiyoruz. Tüm İstanbul ve Türkiye şunu açıkça çok iyi biliyor ki bu seçim haksız ve hukuksuz bir seçimdir. Bir hakkın gaspıdır” dedi.
“İMAMOĞLU AÇIK ARA FARKLA KAZANACAK”
4 günlük seçim programını değerlendiren Başkan Güneşhan, “Çalışmalarımızın sonucunda elde ettiğimiz, seçilmiş Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na büyük ahlaksızlık yapıldığını bu haksızlığın aynı zamanda İstanbullu hemşehrilerimize yapıldığı belirtilmiştir. 23 Haziran da yapılacak olan seçimde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun daha da açık bir fark ile seçimi kazanması için kendilerine destek olacaklarını ifade etmişlerdir. Bu meselenin sadece Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değil tüm İstanbul’un meselesi olduğunu söylemişlerdir. AKP’nin doğduğu yer olan Fatih Mahallesinde bile bir tepki ile karşılaşmadık” dedi.
“3 BİN SEÇMEN ÇANAKKALE’DEN İSTANBUL’A GİDECEK”
Ayrıca; 23 Haziran da yapılacak olan seçimlere il örgütü olarak Çanakkale de bulunup da İstanbul’da oy kullanacak olan seçmenlerin İstanbul’a ulaşımlarını sağlamak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Güneşhan,  “Şu ana kadar bize başvuru yapan ve İstanbul’da oy kullanacak olan seçmen sayısı 3 bin olmuştur.  Hangi partiye oy vereceği önemli değil, önemli olan katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirmektir. Çanakkale Merkez ilçe örgütü ile birlikte Çanakkale de ana güzergâhtaki Billboard ve raketler Sayın Ekrem İmamoğlu’nun afişleriyle donatılmıştır” dedi.
“ALPER ALTINOK VE ÖMER TATLI LİYAKAT YOKLUĞUNA ÖRNEK”
Basın mensuplarının sorularına cevap veren Başkan Güneşhan AK Parti Grup Başkan Vekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın çalışanlarından olduğu iddia edilen ve ÇOMÜ’de görevlendirilen Ömer Tatlı’nın CHP’ terör örgütü olarak suçlaması ile iligili soruya da cevap verdi. Liyakatin olmayışının çok büyük yanlış olduğunu dile getiren Başkan Güneşhan, “Ömer Tatlı denilen şahıs hızlı bir yükseliş gösterdi.  Kim AKP karşısındaki insanlara laf ediyorsa yükseliyor. Bülent Turan’ın çantasını taşıyarak, şoförlüğünü yaparak, Üniversitede adrese teslim memur olarak giriyor. Orada daha sonra da koordinatör yardımcısı oluyor, hiçbir bilgisi yok.  Seçimlerden sonra geniş bir açıklama yapmak istiyorum.  Rektör ile de görüşeceğiz. Liyakatin ortadan kalktığının bir göstergesi de Ezine OSB Müdürü olan Alper Altınok’tur. Kepez’de seçimi kaybediyor, müdür oluyor.  Bilgisi, birikimi, eğitimi, deneyimi kurtarmıyor. Daha önce bu konu ile ilgili deneyimi ne? Yine kendi içinizden yapın ama o yeri hak eden birisi olur. Yakında başka arkadaşlar da başka noktalara gelir. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinin nedenlerinden biri de liyakatin yokluğudur, en önemli örnek de hem Ömer Tatlı hem de Alper Altınok’tur.
“BİNALİ YILDIRIM ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMAK İSTEDİ, HİÇBİR ŞEY ÇIKMADI”
 Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı televizyon programını da değerlendiren Başkan Güneşhan, “ Kaybedeceklerine emin oldukları için başka yapacak bir şeyleri yoktu. Bir tarafta konuya hâkim biri, bir yanda kaybedeceğini bilen biri vardı. Belki canlı yayında İmamoğlu hata yapar mı diye beklediler.  Binali Yıldırım şapkadan tavşan çıkarmak istedi, hiçbir şey çıkmadı. Aynısı seçim döneminde Çanakkale’de de oldu” dedi.
Dilek Akşen