“Biz hukuksuzluğun önüne geçtik”
Bazı çalışanların maaşlarının eksik yattığı konusunda da bir hukuksuzluğun önüne geçtiklerini ifade eden Başkan Arslan, “ Nisan’dan önce İŞKUR üzerinden asgari ücretle sözleşme yapılan 17 personel için bir önceki Belediye Başkanı, sözlü talimat vererek, normal sözleşmeliler ile aynı ücreti almaları gerektiğini söylemiş. Biz bu hukuksuzluğun önüne geçtik” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez Belediye çalışanlarına baskı uygulandığı ve bazı çalışanların maaşlarının eksik yattığı konusunda gelen sorulara yanıt verdi:
“Mobing ne zaman uygulandı, bunu herkes biliyor”  ifadelerini kullanan Başkan Arslan, “Gelin,  Emekçiler belediyede, sizlere özel salon tahsis edelim,  hepsi ile görüşün, benim tarafımdan bir personele mobbing uygulandı ise kamuoyuna birlikte başvuralım. Şimdi bol bol rapor alan çalışanlar var, ne yapalım.  236 personelimiz var. Bunların içerisinde yeri değiştirilen, mobbing uygulanan 5 kişi bile yok. Size özgür ve demokratik platformu sağlarım, tüm personele görüşme izni de veriyorum. Eğer memnuniyet yüzde 98 çıkmazsa sizle bu konuları tartışmaya hazırım. Mobing ne zaman uygulandı, bunu herkes biliyor” dedi.
 Maaşları eksik yatan personeller olduğu sorusunda yanıt veren Başkan Arslan, “Seçim öncesinde 17 personel istihdam edilmiş. 28 Mart gününde bile İŞKUR üzerinden asgari ücretle sözleşme imzalanmış. Hiçbir yazılı metni olmadan mali hizmetlere sözlü talimat verilerek, bu asgari ücretli çalışanlara maaşlarının diğer sözleşmeli işçiler seviyesinde ödenmesi gerektiği söylenmiş. Gerekli yerlerden danışmanlık aldık, danıştık.  Çanakkale Belediyesi’nden Ankara’dan görüş aldık. Gelen sonuç bunun hata olduğu, bunun mutlaka önümüzdeki süreçte müffettişler tarafından tespit edilerek, bu personelden faizi bile tahakkuk edileceğini öğrendik. Personellerle tam 3 kez toplantı yaparak, hukuksuzluğu anlattık. Sendikalardan da bilgi aldık. Nisan ve Mayıs maaşlarını asgari ücretten yatırdık.  Daha önceki Sayın Belediye Başkanı tarafından hatalı verilen kararı düzelttik.   Haziran ayı sonunda sözleşmeler bitecek ve yeniden sözleşme imzalayacağız.  Bu personelin hakkını gasp etmek değil, onları  karşılaşabilecekleri sorundan kurtarmaktır. Onlara özel olarak eğer bu düşüşten kaynaklı sorun varsa bana iletirlerse kendi cebimden sorunu çözebileceğimi de ifade ettim. Bu konuda sıkıntı yaratan 2 personel var ama diğer 15 personelin sorunu yok” dedi.
Dilek Akşen