İYİ Parti Bayramiç ilçe başkanı Salih Zeki Aygün ve yönetim kurulu üyeleri gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini duyurdu.

Belediye Başkan adaylarının belirlendiği, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala Çanakkale'de toplu bir istifa geldi. İYİ Parti Bayramiç ilçe başkanı ve mevcut ilçe başkanı Salih Zeki Aygün ile kurucu yönetim kurlu üyeleri, belediye meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 130 kişi partiden istifa etti. Toplu istifa Çanakkale'de gündeme adeta bomba gibi düştü.   

İstifa eden İlçe Başkanı Salih Zeki Aygün’ün sosyal medya üzerinden yer verdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bizler Bayramiç sevdalıları olarak; bugüne kadar ülkesinin, şehrinin, ilçesinin doğru şekilde yönetilmesi, demokrasinin gerçek anlamda yaşatılması, kişilerin değil ülkemizin kalkınması, kendimize değil vatanımıza nasıl daha faydalı oluruz diye düşünülmesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması gerektiği düşünceleri ile siyaset yaptık. Zor zamanda inandığımız değerler için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Doğruya doğru eğriye eğri dedik. Vatandaşımızı kandırmadık, kandırılmasına müsaade etmedik. Bugüne kadar bizlerle yol yürüyen, bizleri destekleyen, bizlere güç veren tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Biz onlarla, onlar için yol yürümeye devam edeceğiz.

Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi çıkmazda bu yanlış düzene dur demek için susmadık, var gücümüzle doğruları haykırdık. Bu haykırışlarımız sonucu İstanbul da Ankara’da diğer büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde, ilçemizde Millet İttifakı seçimler kazandı, vatandaşımız nefes aldı, değişimin gücüne inanıldı. Muhalefetin bölünerek değil birleşerek güçlü olabileceği, tek parti ve tek adam rejimine ülkemizin mahkum olmadığı görüldü.

“BEN MERKEZLİ SİYASETÇİLER BİZLERİ ANLAMADI”

Bizler o gün hangi noktada isek bugün de aynı noktada vatandaşımızla yan yanayız. Ülkemizden, milletimizden tarafız. Demokrasiden, birlik ve beraberlikten yanayız. Ancak ne yazık ki bir kısım siyasi deneme yanılma meraklısı, sadece partisinin, sadece kendisinin, sadece kendi çocuklarının geleceğini düşünen ben merkezli siyasetçiler bizleri anlamadı, duymadı, duymak istemedi. Geldiğimiz noktada velhasılıkelam; Fikirlerimize değer verilmeyen, bizleri yok sayan anlayışla yol  yürümemiz bizlerden istenemez.

“BAYRAMİÇ’İMİZE İHANET ETMEYECEĞİZ”

Seçimi kazanacak gücü olmayıp sıfatını seçimi kaybettiren olarak yazdırmak isteyenlerle yol yürüyemeyiz. Bu süreçte kaybeden siyasi ihtiras olacaktır, kaybeden siyasi ayak oyunları olacaktır, kaybeden dün arşa çıkardığını bugün yok sayanlar olacaktır. Bizler Bayramiç’imizi ve Bayramiçliliğimizi her şeyin üstünde tuttuk. Bayramiç’in kaderini Bayramiçli olmayan, Bayramiç’imize uzaktan kişisel hırsları ile bakanların belirlemesine izin vermeyeceğiz. Parti çıkarları için Bayramiç’imizin yıllarının heba olmasına izin vermeyeceğiz. Birkaç kişinin siyasi geleceği, kişisel reklamı olacak diye Bayramiç’imize ihanet etmeyeceğiz. Bizler kimseye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam eden Bayramiç Sevdalıları olarak kim Bayramiç’e hizmet etmişse onun yanında olacak, kim Bayramiç için çalışıyorsa onunla çalışacağız.

Bayramiç’i umursamayanı umursamayacak, Bayramiç’i kaybetmek ve kaybettirmek isteyenleri dinlemeyeceğiz. Bizim siyasetimiz dün olduğu gibi bugün de  Kazdağı’nın suları kadar berrak ve şeffaf Bayramiç ovası kadar düzdür. Varsın birileri engel olsun varsın birileri çamur atsın. Herkes kendisine layık olanı yapar, layık olduğunu yaşar. Unutulmasın ki siyaset mezarlığı milletvekilleri ve başkanlarla doludur.

Bizler ülkemizin geleceği, Bayramiç’imizin geleceği için doğru bildiğimiz yolda milletimizle birlikte yürümek için; kurucu ilçe başkanı mevcut ilçe başkanı kurucu yönetim kurlu üyeleri, belediye meclisi üyesi ve partimize gönül vermiş cesurlar hareketi olarak  bugün itibariyle 130 kişi İYİ Parti’den istifa ediyoruz. Makamlarınız da taktikleriniz de sizin olsun. Bize Bayramiç’imiz ve Bayramiçlimiz yeter.”

Haber: Veysel Akın Salkın


Kaynak: Haber Merkezi