Öğrenciler, teoride öğrendikleri sosyal sorumluluk dersi kapsamında pratik uygulamalar yaparak bu kapsamda hazırlanan etkinlikte, epilepsi hastalığına dikkat çekilerek vatandaşlar bilgilendirildi.

 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıfında okuyan öğrencilerden İlayda Kocabaş, Melisa Aksoy ve Barış Savaş sosyal sorumluluk dersi kapsamında "Epilepsi İle Mor Bak Hayata" Projesi” adlı bitirme projeyi hazırladılar.

Projenin seminerini Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde düzenlediler. 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü'nde gerçekleştirilen seminere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner, Mali Hizmetler Müdürü Özgür Koyuncu, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Boyracı, İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Işık, Temizlik İşleri Müdürü Nihan Yılmaz, İtfaiye Birim Şefi Ergün Korkmaz, Başkanlık İletişim Danışmanı Pınar Şimşek, Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Sorumlusu Pınar Özcan Antep, Ulaşım Hizmetleri Sorumlusu Faik Atan ile birlikte üniversite öğrencileri, epilepsi hastaları ve hasta yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

"Birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz"

Doç. Dr. Özgül Ocak, nörolojik bir hastalık olan epilepsi konusundaki proje hakkında bilgiler verdi. Özellikle kriz geçiren kişilerin ailelerini bilinçlendirmek ve kriz anında nelerin yapılması gerektiğini aktarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, proje kapsamında bilgi veren Doç. Dr. Özgül Ocak, "Dünya nüfusunun yüzde birini etkileyen, erkek ve kadınlarda eşit olarak görülen, epilepsi hastalığının önemine dikkat çekmek istedik. Epilepsi nöbetleriyle mücadele veren hastalar ile karşılaştığında birçok kişi ilk müdahale konusunda bilinçsiz. Hayati önem taşıyan nöbetler sırasında, hasta ve yakınlarının ne yapması gerektiğini öğrenmelerini amaçladık" diye konuştu.

 

Proje Sözcüsü İlayda Kocabaş, seminerin ardından Doç. Dr. Özgül Ocak’a projeye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra epilepsi hastaları başta olmak üzere katılımcılar konser eşliğinde seramik yaptılar. ÇOMÜ Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi Onur Aksoy ile Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Ecrin Karatekin ve Rabia Bağcı etkinlikte katılımcılara farklı deneyimler sundular.

 

"Herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak önemliydi"

Katılımcılara seramik yapımında katkı sağlayan Rabia Bağcı, “Morep projesinde yer almak bizim için oldukça kıymetliydi, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan seminerin ardından birlikte yönettiğimiz seramik etkinliğinde hastalar ve katılımcıları sanat ile tanıştırmak, herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak önemliydi" dedi.

Etkinlik sırasında proje ekibi öğrencilerden Barış Savaş, gitarıyla sevilen şarkıları seslendirdi. Sosyal sorumluluk projesi sponsorlar, proje ortakları ve destekçilere teşekkür belgesi verilmesi sonrasında son buldu.

Şenay Azman