2024 Yerel seçimlerde İYİ Parti’den belediye başkanı seçilen Atilla Öztürk, yeni dönem belediye meclis toplantısına başkanlık etti. Lapseki Belediyesi Hizmet Binası Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen belediye meclis toplantısına İYİ Partiden 7 meclis üyesinin tamamı ile AK Parti’den seçilen 4 belediye meclis üyesi katıldı.

Lâpseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında yapılan meclis oturumu açılışı sonrasında Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne Belediye Başkanı tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Hükümet Konağı önündeki program sona erdi. Daha sonra yine meclis toplantısına geçilerek Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığındaki meclis toplantısına devam edildi.

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan meclis 1. Başkan, 2 Başkan vekili, 2 asil, 2 yedek meclis kâtipliği, 2 belediye encümen üyesinin seçimi, plan ve bütçe ile imar komisyonu kuruması ve üye seçimi, Tarihi kentler meclisine 1 asil 1 yedek üye seçimi, ÇAKAB Meclisine 2 asil bir yedek üyenin seçimi, ÇATTAB Meclisine 2 asil bir yedek üyenin seçimi yapıldı. Ayrıca Belediye başkanına toplu sözleşme kanunu uyarınca memur sendikaları ile sosyal denge sözleşmesi yapma yetkisi oy birliğiyle verildi.

Daha sonra meclis üyeleri tarafından 2023 Faaliyet raporu görüşüldü. AK Partili belediye meclis üyelerinin kabul oy verdiği faaliyet raporu, İYİ Parti Belediye Başkanı Atilla Öztürk ile İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi.

Murat Çağlayan