Her yıl kutlanan Turizm Haftası’nda Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler yer alıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelengin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meydanda yapılan törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

 

Yapılan törende bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, "İlimiz, coğrafi ve doğal güzellikleri ile bilinen bir şehrimiz. İlimizdeki bu turizm potansiyelini daha iyi değerlendirmek, daha üst seviyelere çıkarmak için hep birlikte çalışacağız" dedi. Törenin ardından oluşturulan kortej ile Cumhuriyet Meydanı’ndan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.

 

Turizm Haftası, 20 Temmuz 1976’da 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanarak yürürlüğe girerek, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmaya başlandı. Ancak 1977 yılında olumsuz hava şartları nedeniyle Turizm Haftası’nın tarihi değiştirildi ve 15-22 Nisan olarak belirlendi. İlk yıllarda, turizm sezonunun açılışını müjdelemek amacıyla kutlanan Turizm Haftasının kapsamı genişletilerek turizmi geliştirme ve dönüştürmeye yönelik misyonuyla halkı bilinçlendirme amacını taşımaktadır.

Şenay Azman