Toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İl Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, başkanlığını Lapseki İlçe Kaymakamı Emre Öztürk'ün yaptığı birlik çalışmaları ve görevleri hakkında bilgi verdi.

 

Toplantıda, bir yıl süreyle birlik encümeni olarak görev yapacak olan iki İl Genel ve iki Köy Muhtarının seçimi yapıldı. Kapalı zarf yöntemiyle gerçekleştirilen seçimde 43 köy muhtarı oy kullandı. Bir yıl boyunca köylere hizmet götürme birliği meclis üyesi olarak görev yapmak üzere AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Halil Özer ve Murat Gürşen ile Sındal Köyü Muhtarı Halil Dinç ve Hacı Gelen Köyü Muhtarı Sebahattin Şahin seçildiler.

Yapılan seçimde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer 32, Murat Gürşen 37 oy alırken, İYİ Partili Meclis üyesi Yakup Uzun 14 oy aldı. İlçe Kaymakamı ve Birlik Başkanı Emre Öztürk seçim sonrasında kısa bir konuşma yaparak, birlikte görev yapacak olan il genel ve köy muhtarlarına hayırlı olsun dileklerini iletti ve seçime katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Ayrıca, yeni seçilen muhtarlarla tanışıp hayırlı olsun dileklerini sundu.

Murat Çağlayan