Önceki gün saat 16.30 sıralarında hayır çeşmesi yapmaya yönelik kuyudan alınacak su için kanal açma çalışması esnasında toprak kayması meydana geldi. Yetkililere ihbar edildi. Bu durum karşısında ihbarı alan Jandarman, sağlık personeli, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı ekipler, AKUT Arama Kurtarma Derneği ekibi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) acil kaydı ile bölgeye intikal ettiler ve olaya müdahale etmek üzere organize bir şekilde çalışmalarına başladı.

 

Ekiplerin titiz çalışması sonucunda toprak altından kepçeci çalışan Refik Bilgiç çıkarılarak sağlık ekipleri tarafından Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tahir Ödemiş ise beline kadar toprağa gömülü olarak kurtarıldı ve acilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine nakledildi. Yaralı olarak kurtarılan Tahir Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Göçük altında kalan Sefer Arslan’ın ise cansız bedenine ulaşıldı ve Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

Çanakkale Valiliği, "İlimiz Lapseki ilçesi Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" şeklinde konuya ilişkin açıklamada bulundu. Olayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

Hasan Sami Er