DUDU KIZIN ÖYKÜSÜ

İlk olarak çocuk oyunu olan “Dudu Kızın Öyküsü” ile başlayacak olan gösteriyi Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu - Çocuk birimi hazırladı. Öney Olcaytu’nun yazıp yönettiği oyun

20 Nisan 2024 Cumartesi günü Saat 16.00’da biletsiz ve ücretsiz olarak Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sergilenecek.

 OKUL OYUNLARI

Daha sonra “Okul Oyunları” adlı oyun yine Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu - Çocuk birimi tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü Saat 16.00’da biletsiz ve ücretsiz olarak Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sergilenecek. Bu oyunu da yine Öney Olcaytu yazıp, yönetti.

BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve Nikolay Vasilyeviç Gogol’un yazdığı ve Ebru Naz Eşli’nin yönettiği 70 dakika süreli tek perde şeklinde olan “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı oyun ise, 22 Nisan 2024 Pazartesi günü Saat 20.00’de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sergilenecek. Oyunun davetiyeleri dağıtıldı ancak başlamasına 15 dakika kala salon boş olduğu takdirde seyircilerin içeriye alınacağı açıklandı.

  

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ

Çanakkalelilerin izlemeye doyamadığı ve umumi istek üzerine sürekli oynanır hale gelen “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyun 28 Nisan Cumartesi günü Saat 20.00’de seyircisiyle buluşacak. Çanakkale Belediye Tiyatrosu Topluluğu tarafından Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenecek oyunun yazarı Sadık Şendil ve yönetmeni ise Ebru Naz Eşli. 2 perde şeklinde 120 dakika sürecek olan eğlenceli oyunun davetiyelerinin, 24 Nisan Çarşamba günü Çanakkale Seramik Müzesi ve Yazar Ve Sanatçı Evi’nde Saat 13.00’te dağıtıma başlanacağı duyuruldu.

 

Oyun Özeti

1800’lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar. 25 Kişilik dev kadrosuyla Yedi Kocalı Hürmüz oyunu sizleri geçmişe doğru masalsı bir yolculuğa çıkartırken size unutulmaz bir akşam yaşatacak.

 

FANATİK

Ve Nisan ayının son oyunu olarak “Fanatik” adlı oyun sahnelenecek. “Hayat Bir Yolculuksa Valizini Ailen Hazırlar” mottosuyla yola çıkan tiyatronun yapımcılığını SBR yapım üstlenmiş. Neslihan Arslan, Nurhan Özenen ve Salih Bademci’nin rol aldığı oyun 30 Nisan 2024 Salı günü Saat 20.00’de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sergilenecek. Michael Önder’in yazdığı, Çağrı Şensoy’un yönettiği oyun 95 dakişka ve tek perde şeklinde olacak. Davetiye dağıtımına ise 26 Nisan Cuma günü Çanakkale Seramik Müzesi ve Yazar Ve Sanatçı Evi’nde Saat 13.00’te başlanacak.

 

Oyun Özetine gelirsek;

Tanju ve Eda 5 yaşındaki oğulları Atlas’a o gün cenazesi olan dedesinin nereye gittiğini akılcı bir şekilde açıklamanın yolunu aramaktadırlar. Onu teselli etmek için kolay yola kaçmayıp gerçekleri anlatıp onun kendi çıkarımlarını yapmasını isterler ancak bu o kadar da kolay değildir. Tanju’nun annesi de öbür dünyayı kendi inancına göre anlatmak istemektedir. Tanju oğlunu karşısına aldığında duyup duyacağı en acı haberi alır. Dedesi ölmeden önce Atlas’ı gizlice Galatasaraylı yapmıştır. Fanatik Fenerli olan Tanju oğlunu kurtarmak için her şeyi göze alır çünkü onun gözünde Galatasaraylıların öbür dünyada gittikleri tek bir yer vardır.

 “Hayat bir yolculuksa, valizini ailen hazırlar”.

Yaşamımızda kendimizi tanımladığımız, uğruna mücadele ettiğimiz kimliklerimizin çoğu ailemizden, çevremizden ve toplumdan, daha karar veremeyeceğimiz bir yaşta, kafamıza bir örs gibi bırakılır. Fanatik, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken kendilerini birbirlerine karşı çatışma içinde bulan bir ailenin komedisidir. Herkes çocuğu kendi istediği yöne yeterince çekerse ya çocuk istedikleri gibi biri olacak, ya da çocuğun kolu ellerinde kalacaktır.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan bir çok etkinlikte şehrin çeşitli yer ve mekanlarında sürecek.

Hasan Sami Er