Gündem

Tarihin soluğunda öğrenme şenlikleri

Çanakkale Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında 2'nci Abdülhamid tarafından yaptırılan Anadolu Hamidiye Tabyası, restorasyonun ardından hem kent tarihinde yeni bir soluk alanı oluyor hem de kültürel ve sosyal etkinliklere, tarihin ışığını tutarak ev sahipliği yapıyor.


Anadolu Hamidiye Tabyası, çeşitli müzik etkinliklerinin dışında, ilk defa bir şenliğe kapılarını açacak. Bayram haftasından hemen sonraki hafta, 13-14 Haziran tarihlerinde, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda, Anadolu Hamidiye Tabyalarında Öğrenme Şenlikleri düzenlenecek. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmak, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirmek, eğlenerek öğrenmeyi teşvik etmeyi hedeflediği “Öğrenme Şenlikleri’nde birçok sanatsal, kültürel ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler gerçekleştirilecek. Şenliklerde işaret dili korosu, atölyeler,  mehter gösterisi, sanat sergileri,  yabancılar korosu, spor aktiviteleri, müzik dinletileri, halk oyunu gösterileri,  geleneksel Türk kadın kıyafetleri sergisi yer alacak.
Anadolu Hamidiye Tabyası, çeşitli müzik etkinliklerinin dışında, ilk defa bir şenliğe kapılarını açacak. Bayram haftasından hemen sonraki hafta, 13-14 Haziran tarihlerinde, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda, Anadolu Hamidiye Tabyalarında Öğrenme Şenlikleri düzenlenecek.
 Şenliklerde işaret dili korosu, atölyeler,  mehter gösterisi, sanat sergileri,  yabancılar korosu, spor aktiviteleri, müzik dinletileri, halk oyunu gösterileri,  geleneksel Türk kadın kıyafetleri sergisi  yer alacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “  Öğrenme Şenliklerini en son 2016 yılında düzenlemiştik.  4 Meslek Lisesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarihi Alan Başkanlığı destekleri, Çanakkale Valiliği himayelerinde, 13-14 Haziran Anadolu Hamidiye tabyalarında, o tarihi atmosferin altında, hayat boyu öğrenme programının tüm etkinlikleri yer alacak.  Resim, sanat, müzik, tiyatro, heykel gibi çok çeşitli sanat dallarında sergiler olacak.  Kursiyerlerimizin 31 atölyesi kurulacak. Şenliğimiz 2 gün sürecek. İki yıldır hazırladığımız kanaviçe projemizin sergisi olacak. El sanatları ve resim sergimiz olacak. İlk defa heykel sergisini de burada açacağız.  Çanakkale’de ilk defa heykel kursu açtık. 24 yıl boyunca açılmayan halıcılık kursumuzun sergisi olacak. Çini seramik sergimiz olacak.  13 Haziran akşamı halk oyunu gösterimiz, 14 Haziran akşamı da geleneksel kanaviçe ile Türk kadın kıyafetleri sunumu olacak.  Spor aktiviteleri ve müzik dinletileri olacak.  3000 kişilik bir katılım bekliyoruz. Tüm Çanakkale halkını davet ediyoruz” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen