Barbaros Mahallesi Şeker Pınar Caddesi Tanyeli Sokakta yer alan ‘Uçuşan Düşler’ Çanakkale’nin en kapsamlı çocuk eğitim ve eğlence merkezi olarak açıldığı günden beri fark yaratmaya devam ediyor. 3-12 yaş arasındaki çocuklar moda ve karaoke, sanat atölyesi, şefler atölyesi, arkeoloji atölyesi, bilim atölyesi ve uçak simülasyonuyla birbirinden farklı meslekleri hem öğreniyor hem de eğleniyor.
Çocuklar, yetişkinlerin dünyasına adım atarak farklı iş alanlarını tanıma, yetişkinlerin mesleklerini deneyimleme ve sorumluluk alma fırsatı yakalıyor. Seçtikleri meslekle ilgili her konuda alanında uzman eğitmenler tarafından bilgilendiriliyor ve gerçek bir üniforma giyip işbaşı yapıyorlar. Pilotlar uçak kullanıyor, arkeologlar kazı yapıyor, doktorlar hasta muayene ederken, şefler birbirinden leziz yiyecekler hazırlıyor ve tüm bunları onlar için özel tasarlanan orman konsepti içerisinde tecrübe ediyor.
Uçuşan Düşler’in kurucusu Kubilay Cengiz Urlu, “Bu konsepti oluştururken iş hayatımda edindiğim tecrübelerim doğrultusunda içsel olarak kendime gerçekten ne istediğimi sorduğumda çocukların mutluluklarını çoğaltarak, onların yaşam kalitesini artırıp, eğitimlerine katkıda bulunmak cevabını aldım. Akabinde çalışmalara başladım farklı ülkelerde yaptığım araştırmalar doğrultusunda projemi alanında uzman arkadaşlarımla geliştirdim. 1 yıl süren bu ar-ge çalışmasının sonunda bir yıl da yer aramak durumunda kaldım, 6 ay süren tadilatın ardından bu özgün çalışma meydana geldi. Biz 3-12 yaş gurubuna hizmet veriyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran en önemli özellikler çocuklarımızın bilim, sanat, tıp, mutfak, arkeoloji, müzik atölyelerinde alanında uzman öğreticiler tarafından eğlenceli ve öğretici olarak yönlendirilmesi. Atölyelerimize eğitmen nezdinde en fazla 6 çocuk alıp onlara gerçekten katkıda bulunurken, her misafir ziyaretimizin ardından özel solüsyonlarla tüm materyallerimiz ise dezenfekte ediliyor. Tasarımımız ve ekipmanlarımız gerçek yaşamın minyatürize edilmiş hali. Çanakkale’nin ilk çocuk restorantı, uçak simülatörü, mini golf alanı, çocuk bowling alanına sahibiz. Ebeveynler çocuklarını beklerken onlar için tasarladığımız huzurlu ortamda kahvelerini yudumlarken, ya da yemeklerini yerken ekrandan çocuklarını izleme şansına sahip oluyorlar. Aynı zamanda çocuklarını bırakmak isteyen misafirlerimize anlık güvenlik kodu verip telefonlarıyla kamera sistemimize giriş yapma imkânı sunuyoruz” dedi.
“Her hafta tüm alanlarda formatlarımız değişiyor” diyen urlu, “Çocuklarımıza her gelişlerinde farklı uygulamalar yaptırıyoruz. Faaliyet gösterdikleri alanda başarı göstermeleri halinde para puan kazanıyorlar ve bu paralarla istedikleri alana giriş yapabiliyorlar. Mini golf alanında gerçek bir golf deneyimi yaşıyorlar, Bowling alanında tüm şişeleri devirmek için çaba harcıyorlar, uçak simülatöründe gerçek uçak kokpitinden esinlendiğimiz yapıyla keyifli bir sürüş deneyimi yaşıyorlar. Sanat alanında ise sanatsal faaliyetleri tekniğine uygun bir şekilde icra ediyorlar (ebru sanatını, kum boyama, kilden heykel yapımı gibi. Şefler atölyesinde mini lahmacunlar, pastalar, pizzalar yapıp onları tüketebilme imkânına sahip oluyorlar. Bilim atölyesi kimya, ekoloji, biyolojiyle alakalı çeşitli deneylerle, robotik kodlama yapıyorlar (6 tane farklı robot türüne sahibiz). Arkeoloji alanı gerçek bir kazı alanından esinlenerek oluşturduğumuz alanımızda silus kumumuz mevcut. Kazı çalışmasının ardından buldukları özel materyalleri fırçayla temizleyip, büyüteçle inceleme şansına sahip oluyorlar. Aynı zamanda kumda gömülü olan puzzle parçalarını bulup birleştiriyorlar. “Tıp alanı yeni doğan ünitesindeki bebeklerimizi muayene ediyorlar. Gerçek mimiklere sahip bebeklerimizin ateşleri çıkıyor, burnu kızarıyor, kalp atışları gerçekten atıyor. Bebeklerimiz daha birçok fonksiyonel özelliklere sahip. Acil alanı pulsoksimetre, oksijen tüpü ve maskesi, tansiyon aleti, steteskop, gaz bezi, batikon, sargı bezi, röntgen cihazına kadar her şey mevcut. Hepsini deneyimleme şansına sahip oluyorlar. Diş implantı yapıp, diş teli takabiliyorlar. Dişleri diş beyazlatma cihazıyla beyazlatabiliyorlar. Moda ve karaoke alanı burada kendi kreasyonlarını oluşturup onların adıyla yapılan anonsun ardından manken gibi podyumda yürüyorlar ve sonrasında karaoke yaparak, darbukalarla ritim tutuyorlar” diye konuştu.
Dilvin Altıkardeş