Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne 200 metre uzaklıkta 750 metre kare alana sahip, 1200 metre kare bahçesi ile Çanakkale’nin en büyük ve en donanımlı özel okul öncesi eğitim kurumu Ana Kanguru Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2-6 yaş gurubu çocuklara hizmet veriyor.
‘Gelecek nesillerin çocuklarına talibiz’ sloganı yol çıkan kurumda “Tüm çocuklar özeldir” mantığı ile hareket ederek Maria Monstessori, Reggio Emilia Çoklu Zeka Kuramı, Düşünce gücü, Waldorf Pedagojisi, KLAX, Proje eğitim tabanlı eğitim ile karma eğitim model destekli eğitim sistemini hayata geçiren okul son sistem teknolojiyi de kullanıyor.
Ana Kanguru Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde eğitim alan ya da alacak olan öğrenciler akıllı tahta etkinlikleri, robotik kodlama, eğlenceli bilim, İngilizce, hayal atölyesi, sahne sanatları (tiyatro, drama, dans kukla), mutfak atölyesi, meslekler atölyesi, psikolog eşliğinde rehberlik, spor dallarını keşfediyorum atölyeleri ile hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.
1999 yılından beri Çanakkale geneline hizmet veren Hyundai Sönmezler Otomotiv ile aynı şirketin yan kuruluşu olduklarını dile getiren Ana Kanguru Kreş ve Bakım Evi kurucusu ve Okul Öncesi Eğitmeni Emel Tabu, “Gelecek nesillerin çocuklarına talibiz’ sloganı öylesine bir slogan değildir. Benim amacım bir çocuğun hayatına bir nebze dokuna bilmektir. Liseden çocuk gelişimi mezunuyum. Liseden beri böyle bir yer açmak gibi bir hayalim vardı. Hep hayal olarak kaldı sonra bunu gerçekleştirmeye karar verdim. 7-8 sekiz senedir araştırma yapıyordum. Çanakkale’ye daha profesyonel çocukların okul edasıyla büyüyeceği bir okul hayat ettim. Çanakkale’ye uydurmaya çalıştım. Çanakkale’de ön ünde bu kadar 1200 metre kare bahçesi olan bir kreş yoktur. 750 metre karede kreş olarak da Çanakkale’nin en büyük özel kreşiyiz. Bunu dışında eğitim olarak ta bütün eğitim modellerini inceledik. Üniversitede akademisyen hocalarımız ile görüştük. Her çocuk özel bir eğitim modeli tek bir sınıfa uygulanırsa bunun eksileri oluyor. Eğitim modellerinin hepsini toparlayıp karma bir eğitim modeli uyguladık. Eğitim setlerimiz hepsi bir çocuğa ait oluyor. Bütün bir sene hepsini yaptırmış oluyoruz. Beden ve İngilizce etkinliği yapılıyor biz bunlardan ekstra bir ücret almıyoruz. Açılışımıza özel olarak branş derslerimizden para almıyoruz. Özel gözlem odasında psikolog hizmetimiz var. Bizim yapabileceğimiz çerçevedeki şeyleri yapıyoruz. Özellikle bu yaşta üstün zekalı veya gelişim geriliği gösteren bir çocuğu tespit etmek çok önemlidir” diye konuştu.
“En önemlisi çocuğun oyun oynaması ve eğlenmesidir”
Ana Kanguru Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kurucusu Feyzullah Tabu, “Normalde ortaokul ve ilkokullarda eğitim verilen akıllı tahtayı burada da akıllı tahta hizmeti veriyoruz. Sayıları, rakamları öğreniyorlar. Aynı zamanda görsel sanatlar sınıfında resim yapıyorlar, müzik sınıfında eğitim alıyorlar. Yabancı dil hizmeti veriyoruz. İlerleyen dönemde seçmeli olarak İngilizcenin dışında Almanca ya da Fransızca dil eğitimi de verebiliriz. Robotik kodlama dersi de veriyoruz. Aynı zamanda jimnastik, beden eğitimini ekstradan veriyoruz. Haftada üç sefer kademeli olarak eğitmeniniz çocuklara ders veriyor. Her hangi bir ücret talep etmiyoruz. Kapalı alanımız var çocuklar kışın soğuktan etkilenmesin çok amaçlı salonda enerjilerini atıyorlar. Sinema etkinliği oluyor. Tiyatro için öğrencilerin girişi ve velilerin girişi farklı kapılarımız var. Sahne sanatları dediğimiz şeyler çocukların öz güvenini artıran şeylerdir. Ticari amaç gütmeden çocuklarımızı düşündük. Mesela diğer kreşlerde olmayan alt değiştirme ünitemiz var. Aynı zamanda duşa kabin var. 2 yaş gurubu bez bağlanıyor. Engeliler için de tuvaletimiz var. Meslek atölyelerimiz var. Burada en önemli artılar ilkokulda kullanacakları akıllı tahta kreş ve anaokullarında bulunmuyor. Akıllı tahtayla eğitimleri biraz daha adapte etmeye çalışıyoruz. 5-6 yaş arasında ki gruplar ilkokula adaptasyon süreci yaşamış oluyor. En önemlisi çocuğun oyun oynaması ve eğlenmesidir. Sadece eğitim diye baskı yaptığınızda o çocuk biraz daha mutsuz oluyor. Yaşına göre eğitim programı düzenliyoruz” dedi.
Altuğ Acer