Gündem

'BAYRAMİÇ’TE CORONA VİRÜS VAKASI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ'

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ölümlere neden olan Corona Virüs salgını ile mücadele kapsamında ilçe genelinde yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ölümlere neden olan Corona Virüs salgını ile mücadele kapsamında ilçe genelinde yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı.

Bayramiç’te Corona Virüs ile ilgili pozitif vakaya rastlanmadığını, bunun da sevindirici olduğunu ifade eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ilk etapta ilçede “Evde Kal” çağrısının ardından sosyal mesafenin korunması ve salgının yayılma hızının kontrol edilmesinin etkili olduğunu ifade etti. İlçede maske bulma konusunda sıkıntı yaşandığını ve vatandaşların maske bulmakta zorlandığını söyleyen Başkan Mert Uygun, “İlçemizdeki eczanelerimize vatandaşlarımızın mağdur olmaması için maske bıraktık” dedi.  Belediye olarak tüm bütçelerini Corona Vürüs ile mücadele etmek için ayırdıklarını ifade eden Başkan Mert Uygun, “Salgın ile mücadelede kısıtlı bütçemizi de tümüyle Covit 19 için ayırdık. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmak için Vefa Destek Grubu ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız evde kalsın, birlikte başaracağız” diye konuştu.

“Vatandaşlar eczaneye gelip eli boş dönmesin diye maske verdik”
Salgınla mücadelede maske konusunun da önemli olduğunu vurgulayan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, ülke genelinde alınan kararla maskelerin satışının yasaklanmasının ardından e-Devlet üzerinden maske başvuruları 30 büyükşehirde devam ederken, uygulamanın henüz Çanakkale geneline gelmediği için vatandaşların maske temin ederken zor durumda kalmaması için Bayramiç Belediyesi olarak devreye girdiklerini kaydetti.

Corona Virüs salgını sonrası maske dağıtımı ile ilgili alınan karar doğrultusunda 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlar TC kimlik numarası ve telefonlarına gelem SMS mesajıyla eczanelere gidip maske temin edebilecek. Çanakkale genelinde bu uygulamanın başlamasını dört göz ile bekleyen vatandaşlar ise maske temininde zorluk yaşıyor.  İlçede görev yapan eczanelere maske dağıttıklarını belirten Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “İlçe genelinde maske sıkıntısı var. Maske almak için eczanelere gelen vatandaşlarımız elleri boş dönmesin ve mağdur olmasın diye elimizdekini paylaşarak her eczaneye bir kutu maske bıraktık” dedi. Öte yandan yerel marketlere de maske bırakan Bayramiç Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri maskeyi bulmakta zorluk çekenler için de belediye sosyal medya sayfasından halk masasına ulaşabileceklerini duyurdu. 

“Pozitif vaka yok”
Bayramiç Belediyesi olarak Kaymakamlık ve Hıfzıssıhha Kurulu ile iletişim halinde olduklarını belirten Başkan Uygun, “İlçemiz genelinde Corona Virüs ile ilgili pozitif vaka sayısına rastlanmamıştır, bu da sevindiricidir, mücadelemiz gayretle sürmektedir” dedi.

“Tüm bütçemizi Corona Virüs salgını ile mücadeleye ayırdık”
Bayramiç Belediyesi olarak tüm bütçeyi Corona Vürüs ile mücadele için ayırdıklarını ifade eden Bayramiç Belediyesi Mert Uygun, “Salgın ile mücadelede kısıtlı bütçemizi de tümüyle Covit 19 için ayırdık. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmak için Vefa Destek Grubu ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahiplerini belirliyoruz ve yardım ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Salgınla mücadelede izolasyonun ve evde kalmanın önemine de vurgu yapan Bayramiç Belediyesi Başkanı Mert Uygun, “Genel olarak vatandaşlarımız ilk zamanlara oranla evde kalma kuralına daha çok riayet etmeye başladı. Ama yine de zaman zaman uyarmak gerekiyor. Sağlığımız için ede kalalım, kurallara uyalım. Birlikte başaracağız” dedi.

Vatandaşları sosyal medya aracılığı ile de bilgilendirmeye devam ettiklerini söyleyen Uygun, “Maske kullanımının öneminden, sosyal mesafeye, eldiven ve maskelerinin yerlere atılmamasına kadar halkımızı broşürler ile uyarıyoruz. Öte yandan Corona Virüs salgınıyla mücadele kapsamında çarşamba günü kurulan pazar yerinde dezenfekte tünelinin kurulduğunu ve alınan tedbirlerin de sıkı şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Mert Uygun, “Belediyemiz temizlik hizmetleri birimimize yeni kazandırdığımız makina ile evsel atık çöp konteynırlarını sağlığımız için temizliyor, dezenfektan işlemlerini yapıyoruz” dedi. Sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Uygun, “Zabıta ekibimiz, ilçemizdeki 10 bölgeye sokak hayvanları için mama bırakma noktaları kurdu” dedi.    

Özel Haber: Mine Tarım