Gündem

'Yapılan tümüyle safsata bir paylaşım'

www.ozgurifade.com.tr internet adresinde yapılan bir haber dün akşam sosyal medyada hızla yayıldı.

www.ozgurifade.com.tr internet adresinde yapılan bir haber dün akşam sosyal medyada hızla yayıldı. “ozgurifade” isimli internet sitesindeki haberi okuyan Çanakkaleliler paniğe kapıldı ve haberin doğru olup olmadığını merak etti. Ancak sosyal medyada hızla yayılan haber endişe yarattı.  www.ozgurifade.com internet sitesinde “ABD’nin Karanlık Gemisi Haarp Çanakkale’ye Demir Attı; Milli Yüzücü Eyleme Hazırlanıyor” başlıklı ile yayınlanan haberde “Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu Çanakkale açıklarına gelen abd gemisini protesto edecek”, “ABD sismik haarp gemisi bölgemizde ne yapıyor, neyi tasarlıyor, neyi gerçekleştiriyor?”, “Hükümetin görmezden, Türk halkının duymazdan geldiği; Amerika’ nın denemeler yapan Sismik Savaş / Haarp Gemisine Karşı Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu Eyeleme Geçiyor” alt başlıkları da kullanıldı. Haberde  Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu’ nun açıklaması yer aldığı görülürken haberde “Haarp nedir?”, “Haarp teknolojisi nedir?” gibi bilgiler de verirdi.

“ABD Haarp gemisi için eyleme hazırlanıyor”
Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’ nun , “Türk kamuoyu ve basın mensubu dostlarımızın dikkatine” başlığı ve “Eylem bildirisi ile ilgili basın açıklamamızdır” alt başlığı ile verilen açıklamasında “Sismik Araştırma gemisi olarak kamufle edilen Sismik Savaş / Haarp gemisi Yunanistan açıklarından İzmir ve Çanakkale açıklarına gelmiş Çanakkale ve İzmir arasında demir atmış olduğu bilgisine ulaştık. Bu platform ile ülkemiz üzerinde sismik saldırılara başlanmıştır. Dün İstanbul ve çevresindeki deprem sadece bir denemedir. Yayılan frekanslar ile virüsün yayılımı da kontrol edilebileceği bilinmektedir. Ege ve Marmara’daki vatandaşlarımızın deprem, salgın, Sel ve gece derinden ve sanki yerin altından gelen bir uğultu sesine ve yine gökyüzünde oluşabilecek tuhaf görüntülere karşı dikkatli olmasını tedbirli olup korkuya kapılmamaları gerektiğini belirtmek isterim. HAARP Gemisi faaliyetlerini protesto etmek üzere 21 NİSAN2020 gününden itibaren bir gece ansızın Ege Denizinden denize girerek Platformun olduğu bölgeye yüzerek geçecek ve Platforma çıkarak tüm dünya milletlerinin ortak tepki oluşturmasına farkındalık eylemi yapma kararı almış bulunuyoruz. Artık savaşlar Tank top tüfekle olmuyor. Bu platform ülkemiz için de bölge ülkeleri ve komşu ülkeler için de çok ciddi tehlike arz etmektedir. Eylemimiz başlangıç yeri bizde saklıdır. Eyleme ait görüntü video ve fotoğraflar canlı yayın ortamında sosyal medya hesaplarımız üzerinden sizlere iletilecektir. AKP Hükümeti milletimize HAARP Platformu hakkında açıklama yapmak zorundadır” İfadelerine yer verildi.

“Uyduruk haberler yapılıp Çanakkale halkı tedirgin edildi”
İşte dün akşam sosyal medya aracılığı ile hızla yayılan ve endişeye sebep olan paylaşım ile ilgili bugün önemli bir isimden açıklama geldi. Çanakkale açıklarına geldiği ve Deprem tetikçisi olduğu iddia edilen HAARP Gemisi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Jeoloji Profesörü Doktor  Doğan Perinçek  “Yapılan tümüyle safsata bir paylaşım.  Bu konularda bilim insanlarını dinlemek lazım. Konuyla yakından uzaktan alakası olamayan insanlar “Haarp”  başlığı adı altında uyduruk bir takım haberler yayıyorlar. Bunun sonucunda insanlar huzursuz oluyor. Bu haberler kesinlikle doğru değil.” dedi. Perinçek açıklamasının devamında  

 “Yapılan tümüyle safsata bir paylaşım.  Bu konularda bilim insanlarını dinlemek lazım. Konuyla yakından uzaktan alakası olamayan insanlar “Haarp”  başlığı adı altında uyduruk bir takım haberler yayıyorlar. Bunun sonucunda insanlar huzursuz oluyor. Bu haberler kesinlikle doğru değil. Geminin üstünde küre şeklinde bir radar cihazı var. Belki de o gemi şu sıralar Çanakkale’de bile değil. Her şeyi ile uydurma bir haber.  Bu haber yıllardır sure gelen safsata komplo teorisinin devamıdır. Gerçekle ilgisi yoktur. Ayrıca bu tip dedikodular ülkeyi korumakla sorumlu ordumuza büyük bir saygısızlıktır. Elektronik mühendisleri ve uzay bilimciler daha iyi bilir ama benim tahminim bu gemi üzerinde bir radar cihazı olduğu yönünde. NATO ya bağlı olarak çalışan bir gemi olmalı. Amacı ne olabilir? Muhtemelen NATO çerçevesinde Rusya, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelerin füze hareketlerini izlemek için görevlendirilmiş gemilerden biri.  Ordumuzun bilgisi kapsamında zaman zaman karasularımıza ziyaret etmiş ve gelecekte de karasularımıza geleceğini düşünüyorum. Rusya Çin de bu tip radarlara sahip onlarda ABD ve diğer ülkelerin savaş uçağı, füze ve benzeri havada hareket eden cisimleri izlediği kesin. Özetle depremle ilgisi olmayan bir gemi” dedi.

BAŞOKUR DA, PERİNÇEK’ İN AÇIKLAMALARINI YAPTIĞI PAYLAŞIM İLE DESTEKLEDİ
Prof. Dr. Ahmet T. Başokur, paylaşımına yaptığı yorumu aktaran Perinçek, “Ülkemizin en iyi jeofizik hocalarımızdan biridir. Su anda kendisi ile birlikte petrol araştırmalarında kullanılan bir jeofizik yöntemini daha etkin bir şekilde kullanılması için  geliştirmeye  çalışıyoruz. Paylaşımına Prof Dr Ahmet T. Başokur tarafından yapılan yorum ise yine parantez içinde  aktarıyorum: “HAARP, Tesla' nın çalışmalarına atıf yapılarak uydurulmuş bir şey. Tesla, elektrik motorlarını icat ederek ikinci sanayi devrimini başlatan kişi. Tesla' nın şöhretinden faydalanıp, bilimsel çalışmalarına maddi destek bulmak için zenginleri dolandırdığı da bir gerçektir. Gerçekte radyo yayını bulan da Tesla'dır. Marconi, kıtalararası ilk radyo iletişimini yapmıştır. Neyse konu çok uzun. Bu tür komplo teorileri, emperyalistlerin sihirli güçleri olduğu ve yenilemeyeceği kanısını pekiştirmek için yine emperyalistler tarafından yayılır” ifadelerini kullandı.

Ogün İnal
 
HAARP NEDİR?
HAARP “High Frequency Active Auroral Research Program” İngilizce kelimelerinin ilk harflerinden oluşan ve mucidi Sırp asıllı ABD’li bilim adamı Nikola Tesla tarafından geliştirilmiş bir teknolojinin adıdır.
 
HAARP TEKNOLOJİSİ NEDİR?
HAARP teknolojisi ELF adı verilen çok düşük frekanslı ama çok yüksek güce sahip elektromanyetik dalgalardır. Nikola Tesla atmosferin iyonosfer tabakasının bir ayna gibi kullanılabileceğini ve üretilen elektriğin bu tabakadan tüm Dünyaya bedava dağıtılabileceğini söylemiştir. Elektriği bedava dağıtma fikrinden hoşlanmayan girişimciler Nikola TESLA’ya parasal desteklerini tümüyle kesmişlerdir. Parasal destek kesilmese bugün muhtemelen tüm Dünya’da ücretsiz elektrik kullanılıyor olacaktı. HAARP deprem makinesi aslında dev bir osilatör görevi gören bir cihazdır. Çok büyük akımları, iyonosfer ve uygular aracılığıyla istenilen bölgede odaklayarak kırılması beklenen enerji birikimi bulunan bir fay hattının erken ve şiddetli şekilde kırılmasına dayanır. Tabi sadece bu görevi görmez. HAARP makinesiyle iyonosferi kullanarak atmosferin herhangi bir bölgesi ısıtılarak ve çeşitli güçlerde elektromanyetik titreşimler uygulanarak meteorolojik değişimler elde edilebilir. Hortum, kasırga, şiddetli yağış meydana getirilebilir.
 
HAARP PROJESİ HAKKINDA BAZI BİLGİLER:
1996 yılında Amerikalı bilim insanı Rosalie Bertell HAARP projesinin bir silah gibi kullanıldığı konusunda uyarmıştır. Kanadalı ekonomist ve yazar Michel Chossudovsky yayınladığı bir kitabında HAARP projesinin sel, fırtına, kuraklık ve deprem gibi doğal felaketlere yol açabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu iddia eden kanıtlar sunmuştur.
 
HAARP projesinin İran, Pakistan, Haiti, Türkiye, Yunanistan ve Filipinler’de doğal felaketlere ve bazı ruhsal hastalıklara sebep olduğu iddia edilmektedir.
 
Angels Don’t Play This HAARP adlı kitabın yazar Nick Begich, HAARP projesinin depremleri tetikleyebileceğini, üst atmosferde hava olaylarını değiştirebileceğini ve hatta zihin kontrolü silahı olarak görev görebileceğini ileri sürdü.
 
Bir Rus askeri dergisi iyonosfer tabakasında testler yapmanın Dünya’nın manyetik kutuplarını tersyüz edebilecek elektron hasarına yol açabileceğini yazdı.
 
ABD TESİSE KENDİ VALİSİNİN BİLE GİRİŞİNE İZNİ VERMEDİ
Minnesota eyaleti eski valisi, eski profesyonel güreşçi ve komplo teorisyeni Jesse Ventura HAARP projesinin zihin kontrolü ve hava olayları düzenleme amaçlı kullanıp kullanılmadığı hakkında bazı sorular yöneltti. Ventura, HAARP projesi tesisine girmeyi talep etti fakat talebi ABD Hava Kuvvetleri tarafından reddedildi.
 
 
BİLGİLENDİRME
 
Manyetik Alan , Elektrik Alan ve Elektromanyetik Alan Hakkında Kısa Bir Bilgi:
MANYETİK ALAN NEDİR?
Manyetik alan olarak nitelendirilen kavram göz ile görünmeyen, kuzey (N) ve güney (S) adıyla iki kutbu bulunan ve bu iki kutup arasında birbirlerini tamamlayan çizgilerle tasvir edilen bir yapıdır. Her maddenin yapı taşı olan atomların yörüngelerinde bulunan elektronların hareketi bir manyetik alana sebebiyet verir.
 
Elektronların hareketi ise dünyanın güneş etrafındaki hareketi gibi; Elektronlar hem kendi eksenleri etrafında hem de bulundukları atomun çekirdeklerinin etrafında hareket ederler ve elektronların hareketi bir manyetik alan oluşturur ve alan içerisinde bulunan malzemelere de manyetik özelliklerine göre bir kuvvet uygular.
 
Herhangi bir ortamda bir manyetik alan bulunmasının tek kuralı sadece bir iletkenden bir akım akması değildir. Bununla birlikte doğal veya yapay mıknatıs olarak bildiğimiz maddeler de belirli bir manyetik alana sahiptirler. Bunun sebebi ise yapılarında bulunan dipollerin aynı yönde hizalanmış olmasıdır.
 
Hareketli yükler tarafından oluşturulan manyetik alan: Hareket eden yüklü parçacıklar (örnek. elektron) bir manyetik alan oluşturur. Bir mıknatısta; Aynı kutuplar birbirini iter, zıt kutuplar birbirini çekerler. İtme veya çekme kuvvetleri kutup şiddeti ile doğru, aradaki uzaklığın karesi ile ters orantılıdır.
 
Elektrik alan iki ayni yükün birbirini itmesine sebep olan alandır. Manyetik alan ise aynı yönde akan akımların birbirini çekmesine sebep olan alandır. Bu iki kuvvet birbiriyle çok ama çok ilintili olduğu için bu alanların ikisine birden elektromanyetik diye tek bir isim verilmiştir. Elektrik alanın miktarını değiştirdiginiz de bir manyetik alan oluşur.
 
ELEKTROMANYETİK DALGA:
Elektrik, elektrik yüklerinin akışına dayanan bir dizi fiziksel olaya verilen isimdir. Elektrik, pek çok farklı şekillerde var olabilir. Örneğin, yıldırımlar, durgun elektrik, Elektromanyetik indüksiyon ve elektrik akımı gibi. Ek olarak, elektrik Elektromanyetik radyasyon, Radyo dalgaları gibi şeylerin oluşumuna da izin verir. Elektrikte, elektrik yükleri diğerleri ile de etkileşime giren Elektromanyetik alanlar yaratır.
Faraday’ın ve Amper’in yasası, zamanla değişen bir manyetik alanın, bir elektrik alan oluşturabileceğini gösterdi. Bu nedenle, iki alan da zamanla değiştiğinde, bir alan diğerini indüklemiş olmak zorundadır. Bu olay dalga özelliğidir ve doğal olarak elektromanyetik dalgaya karşılık gelir. Elektromanyetik dalgalar, teorik olarak James Clerk Maxwell tarafından 1864 analiz edilmiştir. Maxwell elektrik alan ve manyetik alan arasındaki ilişkiyi bir dizi denklemle ifade etmiştir. Hatta bu tarz dalgaların ışık hızında hareket etmesi gerektiğini de kanıtlamıştır. Bu nedenle, ışık kendisi bir elektromanyetik radyasyondur. Maxwell Yasası bunu söyler. Bu fiziğin dönüm taşlarından birisidir.
 
Bu Platformun yıkıcı ve öldürücü etkilerine karşılık Türk Ordusu tedbir almış mıdır yoksa sadece izleyiciler mi bunu milletimize açıklamak zorundadırlar…
HAARP gemisinin ülkemiz üzerinde yakıcı yıkıcı ve öldürücü saldırılarını protesto etmek için yapacağımız bu eyleme Siyasi parti ve görüş ayrımı göstermeksizin tüm kesimlerin destek olmasını özellikle basın mensubu dostlarımızın hassasiyet ve desteğini istirham ederiz
Şahsım ve ekibim adına sevgi ve Saygılar sunarım
 
SAYGILARIMLA
Alper SUNAÇOĞLU
Milli Rekortmen Sporcu/Aktivist
 
Not: Türkiye dışında yaşayan arkadaşlar sizlerde basın açıklamamızı lütfen ingilizceye çevirip bulunduğunuz ülkedeki grup ve sosyal medya platformlarında paylaşın
Bu sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil tüm dünya milletlerinin problemidir.
15 Nisan 2020 / ÖZGÜR İFADE