Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Nergis Ramo Akgün, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Prof. Dr. Salih Zeki Genç tarafından hazırlanan “Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism” başlıklı ve 2020-1-TR01-KA205-081611 kodlu proje Avrupa Birliği tarafından 173.770.00 € bütçe ile desteklenmeye değer görüldü. ERASMUS + Gençlik Programı KA2 Stratejik Ortaklıklar 2020/R1 başvuru döneminde desteklenmeye değer bulunan proje Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek.
Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihinsel Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nergis Ramo Akgün koordinatörlüğünde yürütülecek olan projenin ortakları Makedonya’dan Cyril and Methodius University - Skopje, Bulgaristan’dan Sofia University St Kliment Ohridski ve ÇOMÜ Teknopark ’ta faaliyet gösteren AR-GE firması Piri Teknoloji oluşturuyor.
2 yıl boyunca desteklenecek olan proje ile geleneksel eğitim metodunun dışına çıkılarak, otizmli çocuklar için daha eğlenceli ve öğrenme ile dikkat arttırmanın daha etkili yolu olan teknolojik uygulamalar kullanılacak. Bu kapsamda, Türkiye, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan gelen Özel Eğitim Üniversitesi uzmanları, ülkelerinde psikomotor reeducation egzersizleri uygulanmasıyla ilgili deneyim ve bilgilerini paylaşarak gerekli yazılımın oluşturması için temel veri olarak kullanılacak. Özel eğitim uzmanları için on-line eğitim kursunun da planlandığı projenin oluşturulması ve geliştirilmesi ile uygulanmasını kapsayan tüm süreçler proje sonunda bir belgesele dönüştürülecek.
Projenin hedef grupları özel eğitimciler ve diğer profesyoneller, özel eğitim ve psikoloji öğrencileri ile otizmli çocuklardan oluşuyor. Proje süresince üç ülkede toplam 6 konferans ve 3 uluslararası toplantı düzenlenecek, 300 profesyonel ve geleceğin uzmanları software kullanımı hakkında bilgilendirilerek eğitilecek ve bunlardan 75'i kurumlarında software setlerine sahip olacaklar. Diğer 225 kişinin de software eğitimine on-line erişim sağlayabilmeleri sağlanacak. Proje kapsamında eğitilen profesyoneler ile en az 3000 otizmli çocuğun psikomotor gelişimlerinin kolay, eğlenceli, neşeli ve motivasyonel yollarını sunan software ile daha etkili eğitim alarak psikomotorik gelişimleri desteklenecek. Bu kullanıcı sayısının her yıl tüm özel okullarda ve kurumlarda artması hedefleniyor.
Haber Merkezi