Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.
Dr. Alper Şener Corona Virüs salgınını Nuh Tufanı’na benzetti.
Alper Şener tüm Dünya’yı etkileyen, çok sayıda insanın ölümüne neden olan ve tüm parametreleri değiştiren salgın sürecinin ciddiyetini anlatmak için, salgını Nuh Tufanı’na benzetti. Şener, “Aslında bugün yaşadıklarımızın benzeri binlerce yıl önce yaşanmış. Büyük tufan. Burada salgın tufan, gemi aşı, gemiye binenler aşı olanlar, gemiye binmeyeler ise aşı olmayanlar” dedi.
“BENİM GİBİ BİNLERCE ÖLÜ GÖRSEYDİNİZ AŞI İÇİN BİR DAKİKA DÜŞÜNMEZDİNİZ”
Aşı olmaktan korkanlara da seslenen Şener, “Yeni moda aşı trollüğü. Korona aşısı sürecinde kimler kimlerle beraber? Birincisi iyi niyetli olan ve gerçekten aşıdan korkanlar, İkincisi kötü niyetli, ülkenin sağlık politikasını beğenmediği için hırsını aşıdan alanlar, politik bakış, üçüncüsü fırsatçılar, aşı olma, şunu al diyenler” ifadelerini kullandı. Mart 2020’den beri benim gibi bin hasta ve ölümler görseydiniz aşı için bir dakika düşünmezdiniz. Hastalığı geçirmeme ihtimali yaratacak bir aşı yoktur. Aşı hastaneye yatmanızı engeller, yoğun bakıma yatmanızı engeller. Öte yandan aşıyı almaktan da öte aşıyı saklama ve uygulama koşulları önemli” dedi.
NUH’UN GEMİSİ HAKKINDA
Nuh'un Gemisi Tevrat'ın birinci kitabı Tekvin'de yer alan, sel tufanı için Tanrı tarafından Hz. Nuh'a ailesini ve dünyadaki hayvanlardan birer çifti büyük tufandan korumak amacıyla yapılması emredilen gemidir. Tevkin'e göre Tanrı, Hz. Nuh'a, Nuh'un Gemisi'nin nasıl yapılacağına dair bilgileri verdi. Gemiyi tamamlayan Hz. Nuh, ailesi ve dünyadaki her hayvandan birer çift ile gemiye girdi. Nuh'un Gemisi anlatısına göre, gemi 150 gün boyunca devam eden Büyük Tufan süresince suda kaldı ve suların çekilmesi ile beraber Ağrı Dağı'na oturdu. Kuran-ı Kerim'de de Nuh'un Gemisi anlatısı bulunmaktadır. Tekvin'deki Nuh'un Gemisi anlatısı, birçok farklı kültürdeki diğer sel baskını efsanesi ile hemen hemen aynıdır. Büyük Tufan anlatısına dair ilk yazın, Sümerliler tarafından yazılan Ziusudra'dır. Ziusudra, Hz. Nuh'a karşılık gelir ve tufandan kurtulan 3 kişiyi anlatır. Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları M.S. 263 ile 339 yılları yaşamış piskopos Caesarea'lı Eusebius'tan beri devam eder. Nuh'un Gemisi anlatısını doğrulayan bilimsel bir kanıt yoktur. Fakat Nuh'un Gemisi'nin nerede olduğuna dair çok sayıda iddia bulunmaktadır. Yaşayan tüm hayvanları ve bitkileri taşıdığına ilanılan Nuh'un Gemisi'ni teknik olarak inşa etmek mümkün değildir.
Mine Tarım