Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Operasyon kapsamında altı ayda bir gerçekleştirilmesi gereken Yönlendirme Komitesi Toplantısının (Steering Committee Meeting) ilki GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender başkanlığında gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen Yönlendirme Komitesi Toplantısına Program Otoritesi olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığından Sözleşme Yöneticisi Burcu Sağlam ve Bakanlık temsilcileri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı, Operasyon ortağı Balıkesir Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç ve proje ekibi, Operasyon ortağı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur ve proje ekibi, GMKA proje ekibi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığından temsilciler ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve firmalardan yetkililer katılım sağladı.
Operasyon Faydalanıcısı Kıdemli Temsilcisi GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Operasyon Eğitim Koordinatörü olan Heinrich Graumann tarafından RE-YOU Operasyonuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların Operasyona ilişkin soru, görüş ve önerilerinin alındığı bölümün ardından kapanış konuşması ile toplantı sona erdi
Konuyla alakalı GMKA’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Operasyon kapsamında Her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezlerinde her biri 3 ay olmak üzere rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz enerji alanında yenilenebilir enerji eğitim müfredatları oluşturulacak ve uygulamalı eğitimler için laboratuvarlar kurulacaktır. 1 ay sürecek olan kariyer odaklı kurslar için müfredatlar hazırlanacaktır. Teknikerlere EKAT eğitimi verilecektir. Her iki üniversitede akredite GWO eğitim merkezi kurulacak olup rüzgar enerjisi alanında temel güvenlik eğitimleri verilecektir. Tüm eğitimlerin ardından gençler yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren işletmelerde iki ay sürecek staj programına dahil edileceklerdir. Her iki üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezlerinin Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olması için MYK ve TÜRKAK’a akreditasyon başvuruları yapılacaktır. Türkiye’de Rüzgar, Fotovoltaik ve Biyogaz alanında MYK tarafından yetkilendirilmiş ilk Belgelendirme Kuruluşu Balıkesir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteleri olacaktır ve yenilenebilir enerji alanında mesleki yeterlilik sınavlarını yapma ve mesleki yeterlilik sertifikası verme yetkisine sahip olacaktır. Kurulacak bu eğitim merkezleri yenilenebilir enerji sektöründeki kalifiye personel açığını kapatacaktır.”