Eğitim

HACIMUSALAR YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI SIRALADI: Yüz yüze eğitime başlamak için vaka sayıları düşmeli

Pandemi süreci nedeniyle öğrenciler ilk dönemi uzaktan eğitim ile tamamladı.

Pandemi süreci nedeniyle öğrenciler ilk dönemi uzaktan eğitim ile tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada 15 Şubat ve 1 Mart tarihlerini işaret etti.

Kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi kararını İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendiren Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yasin Hacımusalar, “Yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için, yeni vaka sayısı bilim insanlarının belirttiği sayının altına inmelidir. Temizlik ve sağlık önlemleri için ek bütçe sağlanmalıdır. Yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Okulların fiziki yapısı salgına uygun hale getirilmelidir. Eğitim emekçilerine ve öğrencilere düzenli test yapılmalıdır.  Eğitim emekçileri ve öğrenciler için gerekli özelliklere sahip, yeterli sayıda koruyucu malzeme sağlanmalıdır. Yüz yüze eğitime başlayan isteyen eğitim emekçileri için geçici barınma olanakları sağlanmalıdır. Tüm eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada köy okullarının 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlayacağını belirterek, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek" diye konuştu.

“MEB’İN YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİŞİ, SENDİKALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE, ALANIN ÖZNELERİ İLE TARTIŞMADAN PLANLAMASI CİDDİ EKSİKLİKTİR”
Hacımusalar yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk köy okullarının tüm kademelerde, bağımsız anaokullarının tam zamanlı yüz yüze eğitime 15 Şubat’ta başlayacağını, 1 Mart’tan itibaren ise özel eğitim okullarının, ilkokulların tüm sınıflar düzeyinde seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü 8. ve 12 sınıfların tam zamanlı yüz yüze eğitime geçeceğini, lise öğrencilerinin 1. dönemden kalan sınavlarının Mart ayı içinde yüz yüze gerçekleşeceğini, öğrencilerin yüz yüze eğitime devamının velilerin kararına bağlı olacağını, bu durumda öğrencinin devamsız sayılmayacağını açıkladı. MEB’in yüz yüze eğitime geçişi, sendikalar başta olmak üzere, alanın özneleri ile tartışmadan planlaması ciddi eksikliktir. Köy okullarında çalışan öğretmenler başta olmak üzere öğrenci ve öğretmenlerin ulaşım sorunu henüz çözülmemiştir. Liselerde Mart ayı içerisinde 1. dönem sınavlarının yüz yüze yapılması kararı doğru olmamıştır. MEB, bu ısrardan vaz geçerek bu eğitim öğretim yılında puanla değerlendirme yapmamalıdır” dedi.

“TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÖNCELİKLE AŞILANMALIDIR”
Öte yandan eğitim camiasında aşılamanın başlaması gerektiğini de belirten Yasin Hacımusalar, “Ayrıca, sadece yüz yüze eğitime başlayan değil tüm eğitim emekçileri öncelikle aşılanmalıdır. 1 Mart’tan itibaren 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması kararı MEB açısından önceliğin yine sınavlar olduğunu göstermektedir. LGS bu yıl uygulanmamalı, her öğrencinin istediği okul türünde ve okulda eğitim alma hakkının gerçekleşmesi için çalışılmalıdır. Yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için, yeni vaka sayısı bilim insanlarının belirttiği sayının altına inmelidir. Temizlik ve sağlık önlemleri için ek bütçe sağlanmalıdır. Yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Okulların fiziki yapısı salgına uygun hale getirilmelidir. Eğitim emekçilerine ve öğrencilere düzenli test yapılmalıdır.  Eğitim emekçileri ve öğrenciler için gerekli özelliklere sahip, yeterli sayıda koruyucu malzeme sağlanmalıdır. Yüz yüze eğitime başlayan isteyen eğitim emekçileri için geçici barınma olanakları sağlanmalıdır. Tüm eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalıdır’’ dedi.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı