Üniversite

Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi 9. Genel Kurul Toplantısı Online Yapıldı

Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi, 9. Genel Kurul Toplantısı Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile online olarak gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi, 9. Genel Kurul Toplantısı Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile online olarak gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Faküktesi Dekanı ve Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları ve Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz katıldı. Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi hakkında bilgi veren Konsey Başkanı Koç, Spor Bilimleri Fakülteleri; “Ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunmayı, evrensel spor kültürüne sahip bireyler yetiştirmeyi, ülkemizde ve dünyada başarılı sporcuları yetiştirecek eğitimcileri yetiştirmeyi, mensuplarının ve toplumun sosyal, kültürel ve sportif gelişimine katkı sunmayı ve bölgesinde spora hizmet etmeyi misyon edinmişlerdir” dedi.
 
Koç, spor bilimleri alanında eğitim öğretim faaliyeti sürdüren, 66 Spor bilimleri fakültesi ve 32 beden eğitimi ve spor yüksekokulu olduğunu, bu birimlerde 244 Profesör, 386 doçent, 640 doktor öğretim. üyesi, 498 öğretim görevlisi ve 419 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 187 öğretim elemanı ve yaklaşık 72 bin 700 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, Cumhurbaşkanlığının belirlediği 100 proje içinde yer alan ve 3 yıldır başarı ile devam eden ‘Türkiye Yeteneğini Keşfet’ projesi başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı illerdeki Gençlik Merkezlerinin yürüttüğü projelerin spor bilimleri fakülteleri, spor bilimleri derneği, beden eğitimi ve spor yüksekokulları ve 81 ilde görev yapan spor bilimcilerin akademik danışmalığında başarı ile sürdürüldüğünü vurguladı. Konsey Başkanı Koç 9. Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısına katılımından dolayı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz’e teşekkür etti.
 
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz konuşmasında, online gerçekleştirilen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi 9. Genel kurul toplantısına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bakanlık olarak alanımız çok geniş alanlarda çalışmamız var. Gerek gençlik alanı, gerek spor alanları diye baktığımızda genç olarak Türkiye’de 20 Milyon genç var, spor olarak baktığımızda 7 den 77 ye herkesin spor yaptığı bir Türkiye hedefine ulaşmak diye bir gayesi var. Bakanlığımızın bütün nüfusu kapsayan bu alana tek başına hizmet vermesi mümkün değildir. İşte bu bağlamda gerek fakültelerin, gerek eğitim kurumlarının, gerek federasyonların, kulüplerin, belediyeler ile geniş bir çabayı hep beraber organize etmeye, yönetmeye bir anlamda planlayarak finanse etmeye denetleyerek de bu alanı regule etmeye çalışan bir Bakanlık durumundayız. Bir yandan sporu yaygınlaştırmak, diğer taraftan da ülkemizin uluslar arası müsabakalarda temsil edecek başarılı sporcuları yetiştirmek gayemizdir.  Bu hedefleri gerçekleştirmek için nitelikli, veri temelli bilgi. Bunu da sağlayacağımız yerin doğrudan Üniversitelerimiz olduğunun bilincindeyiz. Ben de bir öğretim üyesi olarak, sizlerin bir meslektaşı olarak ifade etmek isterim ki, Üniversitelerimiz, Spor Bilimleri Fakültelerimiz ile çalışmayı kendimize temel hedef ve politika olarak benimsemiş bulunmaktayız. Yapılacak araştırmalar, yapılacak yayınlar özellikle ihtiyaç duyulan bilgi konusunda Spor Bilimleri Fakültelerimizle de Dekanlar konseyi öncülüğünde, derneğimizin öncülüğünde hep beraber çalışmayı arzu ettiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Veriye, bilgiye dayanmayan hiçbir politikanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve hedefe ulaşması mümkün değildir. Spor Bilimleri Fakültelerinden daha çok katılım sağlamasını, bizleri yönlendirmelerini, karar almada, politikaları belirlemede, hayata geçirme ve uygulamada özellikle de bilgi bağlamında desteğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler ile Bakanlık arasında ilk defa böyle geniş kapsamlı bir çalışma ortaya konacak ve bu çalışmalara Bakanlık desteği ile ihtiyaç duyulan projeleri maksimum 1,5 yıl içinde hayata geçirmiş olacağız. 2187 Öğretim üyemizin, akademik kadromuzun da bu projelere ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.
 
Toplantıda Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı ve Spor Bilimleri Fakülteleri arasında yerel spor yönetimleri ile etkin işbirliği ve bölgesel bilim kurullarının kurulmasına, Spor Bilimleri Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı teşkilatlarında staj yapmaları, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğinde hazırlanacak spor araştırmaları projelerine destek, spor bilimleri mezunlarının antrenörlük denklik işlemlerinin çözülmesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Federasyonları ve Spor Bilimleri Fakülteleri etkin işbirliği noktalarında fikir birliğine varıldı.