Gündem

Dedelerin künyesinde torunların adı

Çanakkale Zaferinin 106.yıl dönümü ile nedeniyle yapılan sanal künye, 'Çanakkale Dijital Savaş Künyesini Doldur; Sen de Tarihin Parçası Ol' mottosuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hizmete sunuldu.

Çanakkale Zaferinin106.yıl dönümü ile nedeniyle yapılan sanal künye, "Çanakkale Dijital Savaş Künyesini Doldur; Sen de Tarihin Parçası Ol" mottosuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hizmete sunuldu.
 
Türk ulusunun unutulmaz zaferlerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak hatıra künyesi oluşturulmaya başlandı. "Çanakkale Dijital Savaş Künyesini Doldur; Sen de Tarihin Parçası Ol" mottosuyla 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hizmete sunulan Sanal künye, birçok vatandaşın ilgisini çekti. Sosyal medya siteleri üzerinden sanal künyesini paylaştığı ve bir çok vatandaşın da internetten arattığı sanal künye Çanakkale ve ülkemizde  çok sayıda vatandaşın ilgisini çekti.
 
Çanakkale Şehitleri Anısına dijital hatıra künyesi almak isteyen almak isteyen binlerce vatandaş konuyla ilgili araştırarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi hatıra künyesi, "www.18martetkinlikleri.com" web sitesi üzerinden oluşturulduğunu bularak ulaştı.

Etkinlikler kapsamında, "Çanakkale Dijital Savaş Künyesini Doldur; Sen de Tarihin Parçası Ol" uygulamasının düzenlendiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:  "Çanakkale Zaferi'ni kazandıran yüksek ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması adına yılın temasına ilişkin iletişim planlaması çerçevesinde 'Çanakkale Dijital Savaş Künyesi' uygulaması hazırlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da "İstiklaldenİstikbaleÇanakkale" etiketini ve "Çanakkale şehitlerimiz anısına oluşturduğum hatıra künyemi onurla ve gururla taşıyacağım." ifadesini, web sitesi üzerinden oluşturduğu hatıra künye ile birlikte sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
 
İbrahim Akın Kazancı