Gündem

SARICAELİ KÖYÜNDE HEYELAN: Bazı evler boşaltıldı

Çanakkale Merkeze Bağlı Sarıcaeli Köyü’nde Pazar akşamı heyelan nedeniyle hareketli saatler yaşandı.

Çanakkale Merkeze Bağlı Sarıcaeli Köyü’nde Pazar akşamı heyelan nedeniyle hareketli saatler yaşandı.

Köyün yamaçlarda bulunan bazı evlerde birkaç gündür devam eden heyelan nedeniyle evlerde hasar meydana geldi. Köy muhtarının durumu yetkililere haber vermesi ile Çanakkale Valisi olay yerine gitti. AFAD Çanakkale ekipleri Sarıcaeli köyüne gelerek heyelandan etkilenen evlerde inceleme yaptı. Genel durum ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Sarıcaeli Köy Muhtarı Ali İhsan Uzunoğlu köy yamaçlarında kurulu alanda heyelanın birkaç gündür devam ettiğini ve beş evin boşaltıldığını, köylülerin gelecek olan konteynerlere yerleştirileceğini ifade etti.

AFAD Çanakkale Ekiplerinin evlerde yaptığı incelemenin ardından heyelandan etkilenen ve ilk incelemede duvar ve kolonlarında hasar tespit edilen 3 ev ve riskli bulduğu 2 ev olmak üzere toplam 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Evlerinden tedbir amaçlı çıkarılan Sarıcaelili köy sakinleri, köyde bulunan diğer köy sakinlerinin evlerine  yerleşirken AFAD Çanakkale ekiplerinin evlerde hasar tespiti yapacakları belirtildi. Gelişmeler konusunda bilgilendirilen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Sarıcaeli Köyü’nde meydana gelen heyelan alanına giderek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Aktaş, AFAD Müdürü İbrahim Tarı’dan meydana gelen olay ile ilgili bilgiler alarak, gerekli inceleme ve çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi. Heyelandan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Aktaş, “Çanakkale Valiliği olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

AİLELER KONTERYNERLERDE KALACAK
Pazartesi sabahı itibari ile boşaltılan evlerde bulunan köy sakinlerinin barınma sorununu çözmek için konteyner konacak alanların çalışmasına başlandı. Çalışmalar hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Sarıcaeli Köy Muhtarı Ali İhsan Uzunoğlu köy yamaçlarında kurulu alanda heyelanın birkaç günden buyana devam ettiği dün akşam itibari ile de bu bölgedeki evlerde hasara neden olduğunu ifade ederek, “Dün akşam meydana gelen ve birkaç gündür devam eden heyelan nedeni ile evlerde hasar meydana geldi. Evlerde meydana gelen hasar nedeni ile de tedbir amaçlı 5 ev boşaltıldı. Evlerin boşaltılmasının ardından köyümüzde bir alana konteynerler konacak ve boşaltılan evlerdeki köy sakinlerimiz bu konteynerlerde geçici olarak barınma sorununu giderecekler. Konternerlerin köyümüze getirilmesi için alt yapısı olan su ve kanalizasyon çalışmalarını yaptık. Bu çalışmaların ardından da konteynerlar köyümüze getirilerek evlerinden tedbir amaçlı çıkarılan köy sakinlerimizin kullanımına sunulacak” dedi.

Özel Haber: Ogün İnal