İlçe - Belde

Başkan Arslan’ın hesabını ele geçirdiler

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın kullandığı sosyal medya hesabı ele geçirildi.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın kullandığı sosyal medya hesabı ele geçirildi. İnstagram hesabı bilinmeyen kişilerin eline geçen Arslan bunu diğer sosyal medya hesabından duyurdu.

Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın İnstagram hesabı sosyal medyada vatandaşları dolandırmak isteyenlerin eline geçmesi kısa süreli şaşkınlık yarattı. Çünkü başkan Arslan’ın İnstagram hesabında hikaye bölümünde yer alan bir paylaşımda bulunan sözde yatırım yönlendirmesi ve tavsiyesi bunu başkan neden paylaştı, ne oldu sorularını doğurdu, ama çok geçmeden olay açığa çıktı. Başkan Arslan diğer sosyal medya hesabından instagram hesabının çalındığını söyledi. Mesajlara paylaşanlara itibar edilmemesi gerektiğini ve gerekli şikayetlerin yapıldığını söyledi. Birol Arslan şunları söyledi:’’İnstagram hesabım olan @birolarslan17 bilinmeyen şahıslar tarafından çalınmıştır ve risk altındadır. Hesap üzerinden dolandırıcılık ve gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır. Lütfen bu hesaptan gelen bildirim ve mesajlara itibar etmeyiniz. Telif hakkı ihlali bildirimi, instagram/ telif merkezinden tarafıma ulaşmıştır. Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunarak, hesabımın kurtarılmasını talep ettim. Kamuoyunun bilgisine sunarım.’’ dedi. Arslan'ın yaptığı bu paylaşıma bir çok vatandaş geçmiş olsun dileklerini yorumlarda paylaştılar.

Sadece Birol Arslan'ın değil ÇOMÜ’de Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Cumhur Aslan’ın da İnstgram hesabının aynı vatandaşları dolandırmak isteyen kişilerin eline geçmesi merak yarattı.  Cumhur Aslan da, ‘’İnstagram hesabım ele geçirilmiş durumda arkadaşlar şifreyi de giremiyorum. Bilginiz olsun paylaşımını yaptıktan sonra yeni bir hesap açtığını duyurduğu hesapta da, “Hesabı kurtaramadım bu bana dert oldu, yeni hesap açtım bu da size dert olsun’’ dedi.

INSTAGRAM HESABI GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANMALI?
Uzmanlar kişisel verilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık olaylarına maruz kalınmaması için yapılması gerekenler sıraladı. Buna göre, ilk olarak Instagram hesapları için güncel, 2 adımlı doğrulama yönteminin kullanıldığı ve güçlü parolaya sahip e-posta tercih edilmeli. Güvenilmeyen/ortak Wi-Fi ağları ile kişinin kendisine ait olmayan telefon veya bilgisayar kullanılmamalı ve hesaba erişen her uygulamaya izin verilmemeli. Instagram hesabının parolası en az 8 karakterden oluşmalı; büyük ve küçük harf kullanılmalı, özel karakterler (?,*.-) içermeli ve bu parola da kimseyle paylaşılmamalı. Son olarak Instagram uygulamasına giriş yaparken 2 faktörlü doğrulama yöntemi kullanılmalı. Sosyal medya hesapları üzerinden telefonlara gelen aldatıcı mesajlara karşı da dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. "Pandemi desteği" ya da benzer isimler adı altında oluşturulan sahte site ve uygulamaların, zararlı yazılım yükleme amaçlı olduğu belirtildi. Yetkili kurum ve kuruluşlarca yapılmayan duyurulara itibar edilmemesi gerektiği vurguluyor.

Ogün İnal