Turizm

AYDEĞER ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN AYAKLARININ TURİZME AÇILMASINI DEĞERLENDİRDİ: 'Çanakkale turizmi için eşsiz bir fırsat'

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının turizme açılmasının bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının turizme açılmasının bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, “Çanakkale turizmi için eşsiz bir fırsattır” dedi.

Köprünün görsel bir tamamlanmasıyla Çanakkale ve İstanbul arasındaki mesafenin 2,5 saate düşecek olmasının ciddi lojistik bir kazanım olduğuna dikkat çeken Armağan Aydeğer, “1915 Çanakkale Köprüsünün ayaklarının yüksekliği, Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi 300 metrelik Eyfel Kulesi'nden 318 metre yüksekliği ile daha ihtişamlı, cazibesi ve hikayesi çok daha güçlü olacaktır” diye konuştu.
Aydeğer, Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü birçok ilki de beraberinde getirecek. Ülkemiz ve Çanakkale turizmi açısından çok önemli bir değer yaratacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü 2023 metre 2 ayak arası açıklığı ile dünyanın bu alandaki en uzun köprüsü ünvanına sahip olacak. Özellikle Avrupa'dan Anadolu'ya karayolu trafiğinde zaman ve mesafe konusunda büyük avantajlar sağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale İstanbul arasındaki mesafeyi 2,5 saate düşürürken, özellikle Balkan coğrafyasından ve Avrupa'dan gelen araç trafiğinin öncelikli geçiş noktası olacaktır. Bunun yanı sıra birçok sektöre sağlayacağı lojistik avantajları nedeniyle önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

“BOĞAZLARIN EYFEL KULESİ OLABİLİR”
“1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının yüksekliği, Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi 300 metrelik Eyfel Kulesi'nden 318 metre yüksekliği ile daha ihtişamlı, cazibesi ve hikayesi çok daha güçlü olacaktır” diyen Aydeğer, “En üst noktasındaki panoramik Asya ve Avrupa’yı içine alan, bir yandan Gelibolu Yarımadası ve Gökçeada, diğer yanda Lapseki ve Çanakkale manzarası ile olağanüstü bir deneyim sunacaktır. 1915 Çanakkale Köprüsünün ayaklarının turizme açılması Türkiye ve Çanakkale turizmi için eşsiz bir fırsattır. Bu çalışma bölge turizmine çok önemli bir değer katarken tüm dünyada 'ölmeden yapılması gereken' sıra dışı bir deneyim sunacaktır. Konuyu gündeme getiren Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan'a ÇATOD olarak teşekkür ediyor, Çanakkale ve Türkiye turizmi çok önemli bir değer üretecek 1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının turizme açılmasını ÇATOD olarak çok güçlü bir şekilde destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım