Gündem

ÇANAKKALE’DE HANGİ PLAJLARA GİDEBİLİRİZ?: Sıcaklar arttı plajlar doldu taştı!

Çanakkale'de artan sıcaklıkların etkisi ile beraber, Marmara denizinde ve Çanakkale Boğazında devam eden müsilaj sebebiyle yazın ilk zamanlarında denize girenler gayet kısıtlıydı.

Çanakkale'de artan sıcaklıkların etkisi ile beraber, Marmara denizinde ve Çanakkale Boğazında devam eden müsilaj sebebiyle yazın ilk zamanlarında denize girenler gayet kısıtlıydı. Temmuz ayında kısıtlamalarında kalkması, müsilajın da azalmasıyla, kentliler sahillere adeta akın etti. Özellikle Kabatepe, Geyikli sahilleri olmak üzere bir çok sahil günlük tatilcilerle doldu taştı. Peki Çanakkale'de denize girmek için en güzel plajlar nerede sizler için derledik.
 
Çanakkale’de kısıtlamaların kalkması, artan sıcakların etkisi ve Marmara denizinde azalan müsilajın da etkisiyle beraber, vatandaşlar kendilerini Çanakkale plajlarının attılar. Peki Çanakkale'de denize girilecek en güzel plajlar nerede sizler için derledik. 
 
Çanakkale'deki Plajlar;
Güzelyalı Plajı Güzelyalı Plajı, Çanakkale Merkez'de denize girebileceğiniz az sayıdaki plajlardan biri. Çanakkale Merkez'e 12 km mesafede yer alan Güzelyalı Plajı, şehir merkezinde denize girebileceğiniz en yakın plaj olma özelliği taşıyor. Hatta merkezden plaja sıklıkla ulaşım alternatifleri düzenleniyor.
 
Güzelyalı Plajı'nda, konaklayabileceğiniz birkaç tesis ve kamp alanı bulunuyor. Çanakkale Boğazı ile ormanın buluştuğu muhteşem bir tabiata sahip olan Güzelyalı Plajı'nda benzersiz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
Kepez Halk Plajı, Çanakkale ili ve Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ücretsiz bir plaj olup, bağlı bulunduğu ilçenin merkezine 10 km mesafededir.
 
Kefaloz (Aydıncık Plajı); Rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü için ideal olan Kefaloz plajı bol kumlu plajı daha çok yabancı turistler tarafından tercih edilse de iyi rüzgar alan bir yer. Sırf sörf yapanları seyretmek için bile bu koya uğrayabilirsiniz. Sahile gelmeden önce adanın %1'ini kaplayan Tuz Gölü'nün sizi karşılayacağını unutmayın. 
 
Geyikli Sahili; Mis gibi kokan çam ormanları ve zeytin bahçeleri ile çevrili olan şirinlik muskası Geyikli, Bozcaada’ya ulaşımda önemli bir noktada yer alıyor. Yeşille mavinin kucaklaştığı Geyikli sahilleri eşsiz doğal güzelliği ile görülmeye değer bir tatil beldesi. Bozcada İlçesinin tam karşısında denizi selamlıyor. Kumkale önlerinden Behramkale-Assos önlerine kadar uzanan sahil boyunca doğanın el değmemiş güzelliğini fark etmemek mümkün değil. Ünlü Achilleus ve askerlerinin Truva şehrine doğru ilerleyişinde karaya ilk ayak bastıkları noktada denize girebilir, taze Zeytin ve Çam ağaçlarının kokusunu içinize çekebilirsiniz.   Her ne kadar yetkililer burada müsilaj yok dese de belli günlerde müsilaja rastlandığı çekilen görüntülerde ortaya çıktı.
 
Assos Kadırga Koy;  Küçükkuyu- Assos arasında bakirliğini korumuş harika bir koy. Tertemiz deniz suyu insanı etkiler. Kadırga Koyu’nda bugüne kadar irili ufaklı turistik tesislerinde konaklayabilirsiniz. Gürültülü şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen insanların aradıkları yer burası diyebiliriz. Kadırga Koyu’nda sizi rahatsız edebilecek tek gürültü kuş ve dalga sesi olacak. Müsilaj daha buraya kadar ilerleyemedi.
 
Tavaklı Sahili; İsmi pek çok kez değişen Tavaklı Köyü antik çağlarda adı Larissa olarak bilinmektedir. Köyün plaj alanı Tavaklı İskelesi adıyla anılır. Geçmişte meşe palamudu ihracatı yapılan iskele artık olmasa da şirin sahilinin kapıları hep açık.  Burada da arasısra müsilaja rastlandığı görüldü.
 
Akvaryum Koyu; Mermer Burnu olarak da geçen Akvaryum Koyu, Bozcaada müdavimlerinin yaz boyunca doldurduğu alanlardan biri. Koya günde tek bir minibüs seferi düzenleniyor ve poyraz zamanı tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Mermerlerin üzerinde yürüyerek en uca kadar yürümeyi deneyebilir ya da şnorkelinizi takıp denizin çeşitliliği karşısında hayrete düşebilirsiniz.   
 
Ogün İnal