Saça imza atan adam
Ustura ve jilet ile saça portre yapan Kuaför İlker İnce’yi izleyen jüri masadan kalkıp sahneye çıktı, gösteri sunucusu, “Çanakkale’nin geçilmez olduğunu biliyorduk ama Çanakkaleli kuaförler bunu bir kez daha ispatladı” şeklinde duruma yoruma getirdi.
12 yaşında kendi istediği ile usturayı eline alan, 22 yıldır mesleğini severek yapan Kuaför İlker İnce20-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 15. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı Beauty Eurasia’ya damgasını vurdu.
Kuaför İnce, “Aslında fuarda Çanakkale’den geldiğimiz için bizden böyle bir performans beklemiyorlardı ama saça yaptığım portreyi görünce çok şaşırdılar. Hem Çanakkale’mizin adını bir kez daha duyurmuş olduk, hem de daha çok insana işimizi göstermiş olduk. Çok gururluyuz” dedi.
İstanbul, Ankara, Eskişehir, Biga ve Bursa’dan müşterileri olduğunu, bazen bir iki hafta sonraya müşterilere randevu vermek zorunda kaldığını ifade eden Kuaför İnce, “İşimi hep severek yaptım, bu işe başladığımda ayaklarım berber koltuğundan yere değmiyordu. Mesleğe başladıktan sonra 3 yıl içinde randevulu müşterilerim vardı, daha 15 yaşında idim. 18 yıldır da kendi saçımı kendim kesiyorum. Mesleğimde daha da ilerilere gitmeyi hedefliyorum. Yurtdışından takip ettiğim berberler, kuaförler var. Tüm gelişmelerin takipçisiyim. Yeniliğe açık olmak lazım” dedi. 2001 yılında tribal çizimlere başladığını da sözlerine ekleyen Kuaför İnce, “Sürekli yapabileceklerimin üstüne çıkmaya çalışıyorum. Büyük bir ilgi var. Herkes elinde bir çizim ile geliyor. Kâğıda çizmeye kalktığım da olmuyor ama saça birebir aynı deseni yapabiliyorum. Yanlış kaldıramayan bir iş. Hiç hataya izin vermiyor. Deseni bir kere de birebir çizmek gerekiyor. “Ben de gelecekte bir marka olmak isterim tabii ki, hedeflerim var. Yurtdışından takip ettiğim kuaförler var, beni de takip edenler var. Birbirimizin yaptığı işleri görüyoruz. Çırak yetiştirmek isterim ama ebeveynler sezonluk işlerde maddi bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Yedi sekiz kişiye dükkan da açtım, iş öğrettim ama ben bir traş parasının yarısına haftalık alarak çıraklık yaptım ama şu anda dünyanın her yerinde geçerli bir mesleğim var” dedi.
Özel Haber: Dilek Akşen