Tarım ve Sanayi

Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri Konusunda Üreticiler Bilgilendirildi

?Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığınca bu yıl 14.2. Etabı uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) proje başvuruları ile ilgili Çanakkale merkez ve bağlı ilçelerinde bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Toplantılara Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, İlçe Müdürleri, Teknik Personel, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, Kooperatif temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar çerçevesinde yatırımcıları bilgilendiren ve değişen tebliğ kapsamında açıklamalarda bulunan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, "İlimizde düzenlediğimiz bu toplantılarla yatırımcılarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Program kapsamında ilimizde başvuru yapacak yatırımcılarımızın tarimorman.gov.tr internet adresi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir" dedi.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üretilmekte olan tarımsal ürünlerin katma değerini yükselten yatırımlara %50 oranında hibe desteği verildiğini söyleyen Karadağ; “Verilecek hibeye esas proje tutarı limiti, yeni tesisler için 3.500.000 lira, kısmen yapılmış tesisler için 2.500.000 lira, kapasite artırımı için 2.000.000 liraya kadar yükseltilmiş durumdadır. Hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe desteği verilecektir. Yatırımcılarımız projeleri hakkında gerekli her türlü bilgiyi İl Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Biriminden alabilirler" ifadelerini kullandı.
 
Konuyla ilgili Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım tarafından yapılan sunumlarda; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ile tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlara, yenilenebilir enerji üretimine, makine ekipman alımlarının desteklenmesine ve yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılmasının yaygınlaştırılmasına yönelik projelere hibeye esas proje tutarının %50 si hibe olarak verildiği anlatıldı. Ayrıca kırsal ekonomik altyapı yatırım konuları kapsamında el sanatları ve katma değerli ürünler, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri gibi konulara da aynı oranda hibe desteği verildiği belirtilerek yatırımcılara proje bilgilerinin yer aldığı broşürler, lifletler dağıtıldı. Proje için gerekli her türlü desteğin İl Proje Yürütme Birimince verildiği belirtildi. Toplantıların soru cevap bölümlerinde ise katılımcıların başvuru süreci, şartları ve başvuru dönemi hakkında soruları cevaplandırıldı.
 
Haber Merkezi