Üniversite

Rektör horon tepti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve eşi Berat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, ÇOMÜ Üniversite Hastaneleri Baş Müdürü Serap Yontar ve il protokol mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören konuşmalarına geçildi. Dr. Öğretim Üyesi Feyzanur Bekler törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez ÇOMÜ’de kurulan AYAY Bölümü hakkında bilgiler vererek 2009’dan beri mezun ettikleri 805 öğrencinin hangi kurumlarda istihdam edildiğine değindi. Yeni öğrencilere başarı temennilerinde bulunan Dr. Öğretim Üyesi Feyzanur Bekler, etkinliğin kurumsallık adına çok önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Dr. Öğretim Üyesi Ebru Caymaz ise konuşmasında öğrencilere seslenerek, “Eğitiminiz esnasında temel gayemiz; afet yöneticilerini yetiştirirken size geçmişi anlatmak, bugünü anlamak ve gelecek günleri öngörme yeteneğini kazandırmayı hedefliyoruz.” diyerek mesleğe dair bilgilendirmelerde bulundu. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver de açılışta bir konuşma yaptı ve önlük giyme törenine katılan öğrencilere öğrenme süreçlerinde başarılar diledi. Ülkemizde pek çok afet yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ünver “Bu afetlerin sonrasında ilk safhada hep afet yöneticilerini görüyoruz. Afet yönetimi, sorumluluk ve mücadele gerektiren bir görev. Cesaretiniz, yaşam boyu öğrenme hevesiniz, fedakârlığınız, lider ruhunuz ve azminiz sonsuz olsun” dedi.
Prof. Dr. Sedat Murat, AYAY Bölümü’nde forma giyecek olan öğrencilere başarılar dileyerek meslek formalarıyla görevlerini layığıyla yapmalarını temenni etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulusal ve uluslararası afetlerin yoğunlaştığı bu dönemde en büyük sorumluluk yine insanoğluna kalıyor. İnsanoğlunun ihmalleri ne yazık ki afetleri de tetikliyor. Bu noktada sizlere çok ihtiyacımız var. Alanında uzman, eğitimli, dirençli bu meslek grubu bizi afetlerle mücadelede hiç yalnız bırakmıyor. Türkiye’nin en ücrasından, dünyanın ihtiyacı olduğu her noktaya ulaşan afet yöneticilerine çok ihtiyacımız var. Bu nokta Türkiye’de ilk kez üniversitemizde kurulan AYAY Bölümü akademisyenlerine, idarecilerine ve öğrencilerine başarılar diliyorum.”
Program müzik dinletisi ile devam eti Karadeniz Ezgilerinden oluşan dinleti esnasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın kendi arzusuyla çalınan horonun tınılarına dayanamayan Rektör Hoca öğrencilerle birlikte sahnede horon tepti. Program, törene katılanlara ve öğrencilere pilav ikramı ile sona erdi.
Hasan Sami Er