Gündem

AYVACIK’TA CHP’LİLER BALKAN NÖBETİ TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı ve Çanakkaleli belediye başkanları hakkında açılan yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’a destek vermek için Küçükkuyu’ya akın etti.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve iki belediye personelinin Ayvacık Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevki sürecinde Ayvacık Belediye Binası önüne gelen CHP’liler, başkanlarının akşam saatlerinde gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Yetkili makamlarca çağrıldığında her zaman ifadeye gidebilecek durumda olan Küçükkuyu Belediye Başkanımız Cengiz Balkan manidar bir şekilde akşamüstü gözaltına alınıyor. Kimse unutmasın ki adalet er geç yerini bulacaktır” dediler. Desteğe CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, hakkında açılan soruşturma sonucu gözaltına alınan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ile ilgili partisi adına bir basın açıklaması yaptı. Somut deliller olmadan gözaltı gerçekleştiğini öne süren Erkek, “Seçilmiş bir belediye başkanının bu kadar uzun süre gözaltında tutulması çok manidardır. Küçükkuyu Belediye Başkanımız itibar suikasti ile karşı karşıyadır” dedi.
Önceki  gün akşam saatlerinde belediyede gözaltına alınan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve 2 belediye personelinin Ayvacık Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevki sürecinde partililer destek verirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek de İzmir’deki  programının ardından Küçükkuyu’ya geldi. Basın açıklaması yapan Erkek, “Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan Cuma günü mesai saati bitimine yakın gözaltına alındı. Öncelikle bir hukukçu olarak vurgulamak isterim ki gözaltı çok ciddi bir hukuki işlemdir.  Bir insanı gözaltına almak için somut deliller ve zorunluluk olması gerekir. Ama ülkemizde maalesef haksız gözaltılar ile sık sık karşılaşmaya başladık. Hukuk devleti temelinden zedelendi. Konu bir yıl önceki bir şikayet.  Kendi hakkında ciddi iddialar olan biri şikayette bulunuyor. Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığı’na seslenmek istiyoruz.  Bir yıldır neden dinlemediniz, neden gerekli araştırmayı yapmıyorsunuz? Şikayet edenin iddialarına itibar edilir mi? Somut delil var mı?  Gözaltı ile karşı karşıyayız. Bugün bir gün dolacak. Umarız bugün bu işlemleri bitirirler ve başkanımız ve iki personel tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırlar. Bir yıl önceki bir iddia somut delillere dayanmayan bir iddia ile karşı karşıyayız. Seçilmiş bir belediye başkanının bu kadar uzun süre gözaltında tutulması çok manidardır. Süreci yakından takip ediyoruz, sonuna kadar edeceğiz. İnanıyoruz ki bu soruşturma sonucunda ya takipsizlik kararı verilecek ya da dava açılsa bile beraat ile sonuçlanacak. Belki de gözaltında olması gerekenler gözaltında değil.  Küçükkuyu Belediye Başkanımız itibar suikasti ile karşı karşıyadır.  Biz başkanımızın yanındayız. Tüm partililerimiz ile Ayvacık’tayız. Bu tip gözaltılar ile baskılar ile hiçbir yere varılmayacağını herkes görecek. İfadeler tamamlandıktan sonra sizleri bilgilendireceğiz. Sayın Balkan ne zaman davet edilse gelip ifade edecek biridir. Bir yıldır gündemde olan bir soruşturma bu. Herkesi dinlersiniz, Belediye Başkanı’nı da çağırırsınız. Burada amaç nedir? Biz neden olduğunu biliyoruz ama hukukun bir huyu vardır, herkesi takip eder” dedi.
 
Ogün İnal