Eğitim

‘Benim Mahallem’ adlı proje gerçekleştirildi

6-14 yaş grubu 1000 öğrenciye ‘Benim Mahallem’ adlı proje ‘Atık ve Geri Dönüşüm’ ile ‘Cinsiyet Eşitsizliğine Dayalı Akran Zorbalığı’ konularında eğitimin verildi.

23 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde AKÇANSA, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ortaklığında Ezine’de bulunan ilk ve ortaokullarda 6-14 yaş grubu 1000 öğrenciye ‘Benim Mahallem’ adlı proje ‘Atık ve Geri Dönüşüm’ ile ‘Cinsiyet Eşitsizliğine Dayalı Akran Zorbalığı’ konularında eğitimin verildi.
 
‘Benim Mahallem’ adlı proje ile öğrencilerin farkındalık kazanmasına yönelik hazırlanan tanıtımı, Ezine İlçesi Gazi İlkokulda gerçekleştirildi.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, Toçev Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ‘Benim Mahallem’ projesi tanıtım toplantısına katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık Ve Toçev Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun birer konuşma yaptı.
 
Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, ‘Benim Mahallem’ projesini Çanakkale’de başarıyla tamamlamaktan duydukları mutluluğu belirterek “2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerimizin sosyal boyutunda hem çalışanlarımız hem de bir parçası olduğumuz topluma yönelik önemli hedeflerimiz var. İyi bir komşu olmak için sosyal sorumluluk projeleri üretmekten heyecan duyuyoruz. Benim Mahallem ise çocuklarımıza sağladığı farkındalık eğitimi ile ilham veren bir proje olarak öne çıkıyor. Proje ile 4 ilde toplam 15 bin öğrenciye ulaşmayı arzu ediyoruz. Çanakkaleli olmaktan her zaman kıvanç duyan bir şirket olarak bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.
 
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise yaptığı konuşmada, “TOÇEV olarak 28 yıl önce ‘Okumak Her Çocuğun Hakkıdır’ diyerek yola çıktık. Çocukların eşit koşullar içinde eğitim almalarını ve eşit haklara sahip olmalarını amaç edindik. 28 yıldır bu amaçla birlikte, farklı konularda projeler üreterek çocuklarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz.  Akçansa ile 2015 yılında başlayan yolculuğumuzda birçok farklı tema ile çocuklarımıza ulaştık. Bu yıl, ‘İyi bir komşu olmak’ mottosunu hedefleyen Akçansa ile projemize Çanakkale’de başlıyoruz. Eğitim TIR’ımız içinde gerçekleştirdiğimiz bu eğitimleri çocuklarımız için uygulamalı ve eğlenceli hale getirmek bizler için çok önemli. Uzman psikologumuzla birlikte çocukların gerekli biliş düzeylerine ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Projemizdeki hedefimiz, İlkokul-ortaokul çağındaki öğrencilerin kendilerine, çevrelerine ve arkadaşlık ilişkilerine karşı duyarlılıklarını arttırmak ve psiko-sosyal gelişimlerini olumlu yönde desteklemektir” dedi.
 
TOÇEV Psikoloğu Tuğçe Şahbaz yapılan konuşmaların ardından sahne Eğitimi ile ‘Benim Mahallem’ projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.
‘Benim Mahallem’ projesi hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından bu projeye katılanlara AKÇANSA Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık tarafından sertifika verildi.
 
TOÇEV’in uzman psikologları tarafından verilen eğitimlerde 6-14 yaş grubu arası 1000 öğrenciye ‘Atık ve Geri Dönüşüm’ ile ‘Cinsiyet Eşitsizliğine Dayalı Akran Zorbalığı’ konuları işlendi ve öğrencilerin soruları cevaplandı.
Bu proje ile 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Çanakkale, İstanbul, Samsun ve İzmir’de yapılacak eğitimler ile eğitim içerikleri öğrencilerin çevre duyarlılığı ile ilgili farkındalıklarını artıran, arkadaş ilişkilerinde hangi olumlu davranışların yararlı, hangi davranışların zorbalık olarak nitelendirileceği anlatılıyor.
Ayrıca çocuklara iç görü kazandıran oyunlardan ve değerlendirmelerin yer aldığı psikodrama çalışmaları yaptırılıyor. Proje kapsamında 10’ar kişilik gruplar halindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile eğitimci psikologlar eşliğinde çalışmalar gerçekleştirdi.
Şenay Azman