Eğitim

Hacımusalar: “Mesleğimiz ve emeğimiz ile dalga geçen konuna karşı mücadele edeceğiz”

Eğitim – Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada tüm eğitim sendikalarını öğretmenlik meslek kanununa karı mücadele etmeye davet etti.


Hacımusalar “Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen gibi sınıflandırmalar yapılamaz.  Öğretmenlikte rekabet değil, çalışma barışı ve dayanışma olmalıdır. Kısaca bu kanun ve uygulama öğretmenlerin emeğini değersizleştirir, öğretmenleri ayrıştırır, iş barışını bozar, eğitimdeki başarıyı arttırmaz, öğretmenlere nitelik kazandırmaz” dedi.

“ ÖĞRETMENİN EMEĞİ VE MESLEĞİ İLE DALGA GEÇEN KANUNA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”
Eğitim – Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Hacımusalar basın toplantısında yaptığı açıklamada Öğretmenleri Değersizleştiren Öğretmenlik Meslek Kanununa Karşı Tüm Sendikalar Birleşerek Mücadele Etmeli “ diyerek şunları söyledi. “Sendikaları ortak tutum almaya davet ediyoruz.  Öğretmenlik meslek kanunu iptal edilmeli, angaryaya dönüşen seminer sınav süreci durdurulmalıdır. Sendikamız dile getirildiği ilk günden itibaren öğretmenlik meslek kanunu hakkında görüşlerini belirtmiş ve olması gerekenleri kamu oyu ile paylaşmıştır.  Öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesinin iptali için CHP tarafından Anayasa Mahkemesine başvuru yapılmış sendikamızda yönetmeliğin tüm maddelerinin iptali için danıştaya iptal davası açmıştır.   Bu süreçte uygulanmak istenen seminer ve sınav süreci endişelerimizi doğrulamıştır. İzlenmesi zorunlu tutulan Video içerikleri facia, sunum yapan emekçilerin emekleri biryana kurgu bakımından anlamsız, süreç bakımından eziyet, süreleri bakımından gereksiz hale gelmiştir. Öğretmenlere yeterli katkı sunmayacak bu süreç tüm eğitimciler, uzmanlar ve bazı sendikalar tarafından eleştirilse de Milli Eğitim Bakanlığı haklı eleştiriye yine kulaklarını tıkayarak “ ben bildiğimi Yaparım” demiştir. Yaklaşık 1 milyon öğretmenin emeği ile mesleği ile niteliği ile dalga geçen bu kanun ve yönetmeliklere karşı doğrularda birleşerek mücadele edebiliriz. Tüm eğitim sendikalarını bu ucube sürece karşı birleşerek mücadeleye davet ediyoruz. Bir araya gelebilir ortak bir yol haritası ile “kariyer basamakları” gibi ayrıştırıcı uygulamalara son verebiliriz. Öğretmenler arasında ayrımcılığa neden olacak ünvanları istemiyoruz. Öğretmenlik uzmanlık mesleğidir. Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen gibi sınıflandırmalar yapılamaz.  Öğretmenlikte rekabet değil, çalışma barışı ve dayanışma olmalıdır. Kısaca bu kanun ve uygulama öğretmenlerin emeğini değersizleştirir, öğretmenleri ayrıştırır, iş barışını bozar, eğitimdeki başarıyı arttırmaz, öğretmenlere nitelik kazandırmaz.’’

Ogün İnal