Gündem

GELECEĞİMİZİ EMANET ETTİĞİMİZ GENÇLERİMİZİ DOYURAMIYORUZ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite öğrencilerin yemek isyanı devam ediyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite öğrencilerin yemek isyanı devam ediyor. Sağlıksız ve yetersiz yemekleri protesto eden basın açıklamaları yapan üniversite öğrencileri sosyal medya üzerinden de sağlıksız ve yetersiz beslenmeleri ile ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı (KYK) yurtlarda çıkan yemeklerin fotoğraflarını paylaşarak “ Beslenemiyoruz “ diyorlar.
 
ÖĞRENCİLERE SAĞLIKSIZ, KÖTÜ, KURTLU VE PİŞMEMİŞ YEMEKLER ÇIKIYOR
 
Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı (KYK)’ya bağlı Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü içerisinde yer alan Safiye Hüseyin Elbi KYK kız yurdunda kalan öğrenciler yurt yemekhanesinde çıkan yemeklere isyan ediyor. Yurt yemeklerinin sağlıksız çıkması konusunda bir süre önde yemekleri protesto eden öğrenciler basın açıklaması da yapmıştı. Üniversite öğrencileri kendi sosyal medya hesaplarından ve kurdukları sosyal medya hesaplarından yurt yemekhanesinde 
Sağlıksız, kötü, kurtlu ve pişmemiş yemeklerin fotoğraflarını çekerek sosyal medya üzerinden “Beslenemiyoruz” bağlığı ile paylaşıyor. Yurt yemekhanesinde Sağlıksız, kötü, kurtlu ve pişmemiş yemekler sağlıklı beslenemediklerini dile getiren üniversite öğrencileri “Annemizin yaptığı yemek gibi bir yemek beklemiyoruz sadece hijyenik koşullarda yapılmış ve pişmiş yemekler yemek istiyoruz!” diyorlar.
 
EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÖĞRENCİ YURDU
 
2018 yılının Eylül ayında faaliyete geçen Safiye Hüseyin Elbi KYK kız yurdu 2 bin 500 yataklık
kapasitesiyle Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi öğrencilerine barınma imkânı sunuyor.
Yurdun konumunun Terzioğlu Kampüsü içerisinde olması ve son KYK düzenlemelerinde yatak
Sayılarının arttırılmasına rağmen Safiye Hüseyin Elbi yurdundaki odaların hala en fazla dört
öğrencinin kalacağı şekilde hizmete devam etmesi nedeni ile kız öğrencilerin en fazla tercih ettiği yut oluyor. Ancak en çok tercih edilen Safiye Hüseyin Elbi yurdunda kalan kız öğrenciler Yurt yemekhanesinde çıkan yemeklerden şikâyetçi.
 
TABLDOT MENÜ ÇIKTIKTAN SONRA YEMEK KALİTESİ HIZLA DÜŞTÜ
 
Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Safiye Hüseyin Elbi yurdu yemekhanesinde bu sene başlayan tek tip tabldot menü şeklinde yemek çıkmasının ardından yemek kalitesinin düştüğünü ve büyük sıkıntılar yaşanmaya başladığını ifade eden yurt öğrencileri yaşadıkları durumu “Tavuk ve et gibi besinler barındıran yemekler genelde pişmemiş bir şekilde bize servis ediliyor. Yemeklerimizden zaman zaman kurt, böcek, saç, kıl hatta plastik parçalar çıkıyor. Burada ailelerimizden uzakta geleceğimiz için çabalıyoruz ancak yeterli seviyede beslenemiyoruz. Yurda sürekli ambulans geliyor, pişmeyen yemeklerden sürekli mide sorunları yaşıyoruz. Küçük porsiyonlar ve pişmemiş yemekler karşısında aç kalıyoruz. Toplu yapılan yemekten evde annemizin yaptığı gibi bir tat beklemiyoruz ancak hijyen koşullarında yapılmış ve yenilebilecek seviyede pişmiş yemek yemeyi istemek en doğal hakkımız. Biz burada insanca beslenemiyoruz. Dönem başından bu yana idareye sürekli olarak şikayetlerimizi iletiyoruz ancak bir düzelme hala yaşanmadı. Burada 2bin 500 öğrenci ikamet ediyor, yetkililerin bizi duymasını ve gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. İnsanca beslenmek istiyoruz!” cümleleri ile ifade ettiler.
Ogün İnal