Üniversite

Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ’den Müzik Kültürümüze Armağan

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığı ile “Çanakkale Zaferi Kahramanlık Hikayeleri Besteleri-10 Hikâye 10 Saz 10 Besteci” projesi için bestelenen eserlerini tanıtımları ve notalarının yer aldığı kitap yay

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığı ile “Çanakkale Zaferi Kahramanlık Hikayeleri Besteleri-10 Hikâye 10 Saz 10 Besteci” projesi için bestelenen eserlerini tanıtımları ve notalarının yer aldığı kitap yayınlandı. Proje ile; Çanakkale Zaferi’nde yaşanmış kahramanlık hikayelerini müzik dili ile anlatabilmek, zaferi betimleyen eserleri müzik kültürümüze kazandırmak, Çanakkale’yi ve Çanakkale Zaferini ülke genelinde tanıtmak amaç edinildi. Projenin danışmanları iki değerli Çanakkaleli müzik insanı Cihat Aşkın ve Ersin Antep olmuştu. Proje; de Can Aksel Akın, Eray Altınbüken, Gizem Alever, Tolga Taviş, Evrim Demirel, Hasan Barış Gemici, Hasan Uçarsu, Mesruh Savaş, Oğuzhan Balcı, Yusuf İzeddin Mesçi besteci olarak yer aldılar. Bestecilerin eserleri ülkemizin en seçkin sanatçılarınca seslendirildi. Hasan Vapur/Bağlama, Ayşegül Kostak Toksoy/Kanun, Cihat Aşkın/Keman, Eyüp Can Açıkpazu/Ney, Gökhan Aybulus/Piyano, Göknil Bişak Özdemir/Tanbur, Hatice Doğan Sevinç/Kemençe, Sarper Eroğlu/Ud, Dilbağ Tokay/Çello, Kahraman Şeref/Viyola ile eserleri seslendirdiler. Konser kaydı ise oldukça deneyimli bir isim olan Mehmet Sungur tarafından yapıldı. Konser kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=tJ6PV3CsUz8
Eserlerin besteleniş ve konser süreci ise belgesele konu oldu. Berkay Kılıçarslan tarafından yönetmenliği yapılan belgeseli izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=IwSn3QhVUyQ
Haber Merkezi