Belediye

Çanakkale Belediyesi Sanat Topluluklarına Başvurular Eylül Ayında Başlıyor

Çanakkale Belediyesi Sanat Toplulukları her sene olduğu gibi bu sene de eylül ayında başvuruları kabul edecek.

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu
Bu topluluklardan biri olan ve 2007 yılında kurulup halen faaliyetlerine devam eden Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, her sene olduğu gibi bu sene de yeni oyuncu başvurularını eylül ayında alacak. Yönetmenliğini Ebru Naz Eşli’nin yaptığı topluluk şimdiye kadar sahnelediği oyunlarla Çanakkale Halkının gönlünde adeta taht kurmuş ve tüm oyunları ile salonları doldurmuştur.
Aslen Çanakkaleli olan Yönetmen Ebru Naz Özdemir 1993 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale'de tamamladı. 2007-2011 yılları arasında Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nda oyuncu olarak görev aldı. 2011 yazında eğitime destek projesi kapsamında drama eğitmenliği yaptı.2011 yılında kazandığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Öğrenimini sürdürürken 2013-2014 sezonunda Eskişehir Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak çalıştı. 2014 yazında Erasmus Staj Hareketliliği ile gittiği İspanya'da Teatro El Sol de York'da staj yaptı. 2015-2016 sezonunun başında Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nda yönetmen olarak, 2017 yılında da Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi'nde drama eğitmeni olarak çalışmaya başladı.
 
Nasıl başvurulur?
Çanakkale Belediyesi Amatör Tiyatro Topluluğu için yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleşiyor. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan ediliyor. Belediyenin web sitesinde de yayınlanıyor. Başvurular şahsen doldurulan form ile Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne yapılıyor. Başvurular sona erdiğinde adaylar ile yapılan görüşmeler sonucu eğitime alınacak oyuncular seçiliyor. Çalışmalar Salı ve Perşembe günleri, Çanakkale Belediyesi Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesi'nde 18:00-20:00 saatleri arasında gerçekleşiyor.
 
Türk Sanat Müziği Korosu
Sanat topluluklarından biri olan Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 1994 yılında kuruluş çalışmalarına başlamış ve 1995 yılında ilk konserini vererek Çanakkale’nin kültür ve sanat hayatındaki yerini aldı. Geçen süre içerisinde birçok konser ve dinleti gerçekleştirmiş olan topluluklardan biri olan Türk Sanat Müziği Korosu bu konserlerde çeşitli bestekârların değişik makamlarda eserleri seslendirdi.
Çanakkale halkının oldukça ilgisini çekmiş olan topluluğun şefi ise Bolu doğumlu Aydın Tekindor. İlk, orta ve lise tahsilini Bolu’da tamamlayan ve lise 2.sınıfta Nihavend ve Muhayyer Kürdi Makamı’nda bestelediği iki eser TRT denetiminden geçerek repertuara alınan Tekindor’un ilk iki eseri bunlardı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Mali ve İdari İşler Müdürlüğü görevini müteakip, Türkiye Azot Sanayii Genel Müdürlüğü’nde Genel Sekreter görevinde bulunana Tekindor, 1994 yılında emekli olduktan sonra Çanakkale’ye yerleşerek topluluk şefliğine getirildi.
 
Koroya Nasıl Katılabilirsiniz?
Türk Sanat Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleştiriyor. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan edilerek Belediye web sitesinde yayınlanıyor. Başvurular Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne şahsen doldurulan form ile yapılıyor. Başvurular sonucunda Koro Şefi Aydın Tekindor’un adaylar ile yaptığı görüşme sonucu yeni koro üyeleri belli olduktan sonra çalışmaların günleri belirlenerek Çanakkale Belediyesi yeni binasındaki Nikah Salonu’nda gerçekleşiyor.
 
Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu
Kasım 1998 yılında Muammer Tan ve Ahmet Biçerer tarafından Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında kurulan Türk Sanat Müziği Korosu Haziran 2001'de Ahmet Biçerer’in Koro'dan ayrılması üzerine Koro, Muammer Tan'ın başkanlığında 30 Mart 2004 tarihine kadar ÇYDD bünyesinde 14 konser, 3 THM-TSM ortak konseri, 2 yerel televizyon canlı yayın programı gerçekleştirdi. Çeşitli isimler altında çalışan bu topluluk Eylül 2015 tarihinde Çanakkale Belediyesi bünyesine çalışmalarına başladı. Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu adını alan koro, alınan bir kararın sonunda Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu adını aldı.
Koro şefi Muammer Tan’ın küçük yaşlarda müziğe olan ilgisi Ezine'de eğitim gördüğü ortaokulda, yakın arkadaşlarının etkisiyle şarkılar öğrenmeye ve söylemeye çalıştığı yıllarda başladı. Daha sonra öğrenim gördüğü İstanbul ile görev yaptığı çeşitli il ve ilçelerde korolara katıldı veya ilgilenen kişilerden bu alanda bilgiler edindi. Ayrıca müzik eğitimi alan rahmetli kardeşinden pratik ve beste çalışmalarında destek gördü. 1987 yılı sonunda Çanakkale Belediyesi Kültür Müdürlüğü Korosu’na katılarak önce koristlik ve solistlik daha sonra da dönem temsilciliği yaptı. Eski adı Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu olan Hoş Sadâ Türk Sanat Müziği Korosu'nun kurulduğu 1998 Kasım'ından beri yaklaşık 20 yıldır Koro Başkanlığı'nı sürdürüyor. Bu süre içinde koro 118 konser verdi ve 4 canlı TV programı yaptı.
 
Koroya Nasıl Katılınır?
Koronun yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleşmektedir. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan edilmekte, Belediye web sitesinde yayınlanmaktadır. Başvurular Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Birimi'ne şahsen doldurulan form ile yapılmaktadır.
Başvurular sona erdiğinde Koro Şefi Muammer Tan'ın adaylar ile yaptığı görüşme sonucu yeni koro üyelerini belirledikten sonra çalışmalar, Çanakkale Belediyesi yeni binasındaki Nikah Salonu’nda gerçekleşiyor.
 
Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu
2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Şef İftihar Vanlı yönetimindeki koro; kurulduğundan bu yana verdiği konserler ile halkın sevgisini kazanmış ve her konsere yoğun bir şeklide ilgi gösterilmiştir.
Şef İftihar Vanlı 1980 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Müzik Ana Bilim Dalı’ndan mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülkenin çeşitli illerinde müzik öğretmeni olarak görev yaptı. 1996-1997 yılında 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Vanlı, çok çeşitli öğrenci koroları ve kurum koroları çalıştırdıktan sonra sosyal farkındalığa katkıda bulunmak amacıyla Kent Konseyi bünyesinde engelli bireyler ve ailelerinden kurduğu Engelsiz Yürekler korosuyla da uzun yıllardır çalışıyor.
İftihar Vanlı kurduğu ve gururumuz dediği Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’yla sayısız başarılı konserlere imza attı. Çanakkale Belediyesi tarafından Liseler Arası Popüler Müzik Yarışması’nın düzenleme komitesi ve seçici kurul üyeliğinde yer aldı.
 
Koroya katılmak isteyenler
Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl eylül ayında gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi web sitesi, afiş ve duyurular ile ilan edilen yeni kayıtlar, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne, şahsen doldurulan form ile gerçekleştiriliyor. Kayıtların sona ermesi ile başvuran adayların Şef İftihar Vanlı ile görüşmesi ile Koro’ya yeni katılımlar gerçekleştikten sonra koro, 18-65 yaş arası, çeşitli meslek gruplarından kişiler ile faaliyet göstermeye başlıyor.
Çalışmalar haftanın iki günü Çanakkale Belediyesi yeni binasındaki Nikâh Salonu’nda gerçekleşiyor.
Hasan Sami Er