İlçe - Belde

Çanakkale'deki Tarımsal ve Ekonomik Gelişmeler Masaya Yatırıldı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde gerçekleştirilen İl İstişare Toplantısı'na katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bölgedeki tarımsal ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Gizligider, Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışının ardından Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda yerel yetkililerden bilgi aldı. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında Gizligider, geniş bir heyetle Çanakkale'deki istişarelerin ve görüşmelerin başladığını belirtti. Amacın, Çanakkale'deki sorunları yerinde incelemek ve çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Gizligider, "Devletimiz her talebe yetişebilecek güçtedir" dedi.  Gizligider, Sarıçay Deresi'nde yaptıkları incelemede, dere üzerindeki köprü talebinin yerine getirilmediğini fark ettiklerini ve devlet olarak bu görevi üstlendiklerini açıkladı. Belediyenin ya da merkezi idarenin görev ayrımının ötesinde, devletin milletle ve yerel halkla olan sorumluluklarına vurgu yaptı. Bu kapsamda, devam eden köprü yapım işinin ardından derenin membaya doğru 3 kilometrelik yapım işinin de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, Gizligider, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının temelini attıklarını ve proje bedelinin 107 milyon lira olduğunu açıkladı. Yeni binanın 2025 yılının Ağustos ayında açılacağını müjdeledi. Gizligider, açıkalmasında şu cümlelere yer verdi. "Burada zamanında yapılmış, daha sonra Çanakkale Belediyesi'ne devrolmuş bir dere söz konusu. Devrolduğunda olması gereken üzerindeki köprü talebinin belediye tarafından karşılanmasıydı ama gördük ki projelerini yapmışlar, devamını getirememişler. Devletimiz her talebe yetişebilecek güçtedir. Burada belediyenin ya da merkezi idarenin görevi ayrımından öte devletimizin milletimizle ve Çanakkaleliyle ahdi gereği biz de bu görevi üstlendik. Köprü yapım işi devam ediyor, ardından bu derenin membaya doğru 3 kilometre yapım işi DSİ tarafından gerçekleştirecek."

Talepler Doğrultusunda Adım Atıyoruz
Arıcılar Birliği'nin yem üretim makinelerinin hizmete alınması programına da katılan Gizligider, burada arıcıların taleplerini dinlediklerini ve bu talepler doğrultusunda adımlar atacaklarını belirtti. Toplantıda, yeni tarım modeliyle ilgili olarak 5 Nisan 2023'te yürürlüğe giren kanunun ve 14 Eylül'de yürürlüğe giren yönetmeliğin detaylarını da anlatan Gizligider, tarım sektöründeki güncel düzenlemeler hakkında bilgi verdi. İl İstişare Toplantısı'nda, ilgili kurumların yöneticileriyle birçok konuyu görüştüklerini ve ziraat odalarının temsilcileriyle de talepleri ve analizleri üzerine istişarede bulunduklarını sözlerine ekledi. Gizligider, Çanakkale'deki bu önemli toplantıya katılımının ardından yarın da çalışmalarına devam edeceklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.
Ogün İnal