İlçe - Belde

Rehberler Gökçeada’yı Ziyaret Etti

Gökçeada Meslek İçi Eğitim Gezisi kapsamında rehberler, tarihi ve turistik öneme sahip Kaleköy, Bademli, Zeytinli, Tepeköy, Pınarbaşı, Şahinkaya, Dereköy, Uğurlu, Eşelek ve Kefalos gibi bölgeleri ziyaret ettiler.

Bu geziler sırasında yetkililer tarafından rehberlere, Adanın tarihi ve kültürel değerlerini daha iyi anlamaları için ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
 
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle rehberlere Gökçeada'nın doğal ve tarihi güzellikleri anlatıldı.
 
Türkiye’nin en büyük adası olarak bilinen ve Dünyanın tek sakin adası unvanını taşıyan Gökçeada organik tarımı, geleneksel evleri ve el değmemiş koylarıyla turizm açısından oldukça değerli. Tüm bu değerler eşliğinde turist rehberlerinin Gökçeada hakkında daha iyi bilgi sahibi olmaları dolayısı ile Meslek içi eğitim gezisi düzenlendi. Rehberlere tarihi ve doğal güzellikler, Adanın kültürel mirası, turistik cazibeleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Turist rehberlerine, adanın özellikleri ve gezilecek yerler hakkında bilgiler verilirken, Gökçeada'nın turistik potansiyeli ve çekiciliği vurgulandı.
Rehberlere verilen bu eğitim programı ile turistlerin bu önemli adayı ziyaret ederken daha fazla bilgi edinmeleri ve adanın tüm zenginliklerinden tam anlamıyla faydalanmaları sağlanacak.
Şenay Azman