Gündem

Mangallar İçeri Sobalar Dışarı

Kış aylarının yaklaşması ile soğuklara hazırlık yapan vatandaşlar sobalarını almayı ihmal etmiyorlar. Genellikle çevre köylerden, yakın yerleşim bölgelerinden gelenler kış hazırlıkları kapsamında soba ihtiyaçları için kentin eski sobacılarından Mehmet Çeneri’ye uğramadan geçmiyorlar.

Büyük Hamam Sokakta sobacılık yapan Mehmet Çeneri “Mart ayında vitrine çıkardığımız mangallar ağustos ayının sonuna doğru depoya kaldırıyoruz. Daha sonra onun yerine sobaları vitrine çıkarıyoruz” dedi.
 
“Malzemelere gelen artışları biz de sobalara yansıtıyoruz”
Mart ayından itibaren vitrine çıkardıkları mangalları, ağustos ayı ortalarından itibaren depoya kaldırdıklarını söyleyen sobacı ustası Mehmet Çeneri, devamında sobaları vitrine çıkarıyoruz dedi. “Bu sene mangal satışlarının yangınlardan dolayı azaldığını söyleyen usta Çeneri, “Sacdan imal ettiklerimiz var, hazır gelen emaye sac sobalarımız var. Bunların yanı sıra döküm sobalarımız var” dedi. “Daha çok köylerden ve doğalgaz olmayan ilçe ve beldelerden gelen müşterilerimiz var. Satışlarımız şimdilik az ancak havaların daha da soğumasıyla satışlarımız da hızlanacaktır.” Diye konuşan usta Çeneri, “Satışlarımızdan memnunuz, Allah bereket versin” şeklinde konuştu.
Hasan Sami Er