Gündem

3 Ton Kaçak Malzeme Ele Geçirildi, Şoföre İdari Para Cezası!

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimi altındaki Kum Şırlanı avcılığına yönelik yapılan operasyonda, yasa dışı yollardan toplanarak yurt dışına kaçırılmak istenen 3 ton kum şırlanı ele geçirildi.

Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi, bir ihbarı değerlendirerek Lapseki İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle harekete geçti. Operasyon kapsamında seyir halindeki bir otomobil durduruldu ve araçta yapılan aramalarda 100 çuval içerisinde toplam 3 ton kum şırlanı ele geçirildi. Yapılan incelemeler sonucunda, şırlanların yurt dışına ihraç edilmek üzere kaçak olarak getirildiği belirlendi. Kaçak malzemelere el konulurken, aracın şoförüne 26 bin 242 lira idari para cezası uygulandı. Kum şırlanlarının avlanması ve ticareti Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolünde yapılırken, kontrol dışındaki avlanma ve ticaretin yasak olduğu biliniyor. Bu operasyon, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirilirken, yetkililer, kaçak avcılığın doğal dengeleri bozduğunu ve ekosistemi tehlikeye attığını vurguluyor. Operasyon sonrasında ele geçirilen 3 ton kum şırlanı, Çanakkale iskelesinden tekrar denize bırakıldı. Böylelikle, doğaya zarar verilmesi önlenerek, kaçak avcılıkla mücadelede önemli bir adım atılmış oldu. Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları yasa dışı avcılık ve ticaret konusunda duyarlı olmaya çağırırken, kaçak avcılığın cezai yaptırımlarla karşılanacağını ve doğal kaynakların korunması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Operasyon, Lapseki'de yürütülen kaçak avcılıkla mücadeledeki kararlılık ve etkinliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini ve kaçak avcılıkla mücadelede kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdi.

Denetimler Devam Edecek

Yapılan yasa dışı avcılığa dikkat çeken ve doğanın korunması için böyle avlanmaların yapılmaması gerektiğini belirten  Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan “Yasa dışı su ürünleri avcılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi Müdürlüğü koordinasyonunda, Jandarma ve Emniyet güçleri ile eş zamanlı Su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir avcılık için su ürünleri kontrol ve denetimlerine devam edecek ve bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz” dedi.

Murat Çağlayan