Üniversite

Gençleri Dezenformasyona Karşı Bilgilendirecek Proje İmzalandı

Çağımızın en yaygın sorunlardan biri olan Dezenformasyona karşı gençleri bilinçlendirmek amacı ile hayata geçirilecek Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesi kapsamında İşbirliği protokolü imzalandı.

Dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri bilgilendirmek ve toplumun genelinde farkındalık uyandırmak, medya okur yazarlığını yaygınlaştırmak ve dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla hazırlanan Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesi kapsamındaki iş birliği protokolü imza töreni Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. İmza törenine; Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, İletişim Uzmanı Sinan Özyapan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü personeli Emre Güllü, Rabia Çelik ve Yunus Emre Akmaz katıldı.


Dezenformasyonla Mücadele kapsamında, Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan arasında protokol imzaları atıldı. Dezenformasyonla Mücadelede kurumlar arasında yapılacak iş birliğinin önemini belirten Vali İlhami Aktaş, Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İş Birliği Protokolünün gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek protokolün Çanakkale’mize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Haber Merkezi