Üniversite

YBB Kalite Geliştirme Ödülleri Rektör Erenoğlu Tarafından Takdim Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yetkilendirilmiş Belgelendirme Birimi (YBB)  RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi) Projesi faaliyetleri kapsamında kuruldu.

 

YBB, 23-25 Ağustos 2023 tarihinde TS EN ISO/IEC 17024/2012 standardında Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli (Seviye 5), Rüzgâr Güç Sistemleri Personeli (Seviye 5) ve Biyogaz Tesis Personeli (Seviye 5) kapsamlarında denetlenmiş ve uygunluk kararı verilerek 14.02.2024 tarihinde Türkiye’deki tek yetkili ulusal akreditasyon kurumu olan, EA (Avrupa Akreditasyon Birliği) ve ILAC (Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği) ile IAF’ın (Uluslararası Akreditasyon Forumu) her alanda tam üyesi olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yetkilendirme Denetimini tamamlayarak MYK Yönetim Kurulu tarafından yeterlilik onayı alan ve MYK ile yetkilendirilmiş belgelendirme birimi arasında Yeterlilik Sözleşmesi imzalandı. Böylelikle enerji sektöründeki yetki alınan kapsamlarda sınav ve belgelendirme hizmeti verme yetkisine sahip olundu.  Bu bağlamda üniversitemiz adına akreditasyon ve yetkilendirme belgelerinin alınma süreçlerinde sağladıkları katkılardan dolayı Kalite Ödülleri Alt Komisyonu’nun önerisi ve Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun  kararı ile “Kalite Geliştirme Ödülü’ne layık görülen Yetkilendirilmiş Belgelendirme Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Levent Özçağ ve Kalite Yönetim Temsilcisi Öğr. Gör. Remzi Mustafa Gençer’e belgeleri Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından takdim edildi.  Rektörlük makamında gerçekleşen takdim töreninde Yetkilendirilmiş Belgelendirme Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal’da hazır bulundu. 

 

Haber Merkezi