Gündem

Gider : “Yaşanan Olayı Unutup, Yolumuza Devam Etme Konusunda Görüş Birliğine Vardık”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ü ziyaret etti. Gider ziyaretin ardından yaptığı açıklamada , “İster TBMM olsun ister belediye meclisi ister köy ihtiyar heyeti, demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız” dedi.

“Hepimiz Çanakkale İçin Çalışıyoruz”

Ayhan Gider, Lapseki Belediyesini ziyaret etti. Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk ve Belediye personeli tarafından karşılanan Gider, Belediye Başkanı Atilla Öztürk’le görüştü. İkili Belediye başkanlığı makamında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Lapseki Belediyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada ilk konuşmayı yapan Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk “AK Parti Çanakkale milletvekilimize Ankara’da bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Sayın vekilimizde en kısa sürede bize bir iadeyi ziyaret gerçekleştirdi kendisine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. Hepimiz memleketimiz olan Çanakkale için çalışıyoruz.  Hepimiz vatanımıza millletimize Çanakkale’ye Çanakkale milletvekillerimizin desteği ile güzel hizmetler yapmayı düşünüyoruz ve planlıyoruz. Çanakkale için en güzel çalışmaları yapacağımıza eminim. 30 Mart seçimleri öncesinde söylemiştim. “Benim bir tane Ankara’ da Bakan yardımcım var, dört tanede Çanakkale milletvekilim var.” Demiştim. Milletvekillerimizi hiç birbirinden ayırmıyorum. Artık seçimde bitti. Artık zaman siyaset zamanı değil, zaman memleketimize hizmet zamanı. Bu nedenle ziyareti için AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Ayhan Gidere teşekkür ediyorum.” dedi.  

“Lapseki Belediye Meclisinin Bundan Sonraki Tüm Meclislerde Alacağı Kararlar İnşallah Hep Oybirliğiyle Alınır”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’ de yaptığı açıklamada Haziran ayı Lapseki Belediye Meclisinde yaşanan olaya değindi. Meclisin kutsiyeti ve demokrasilerin vazgeçilmezi olması konusunda Başkan Öztürk ile hemfikir olmalarından mutlu olduğunu ifade eden Gider, "İster TBMM olsun ister belediye meclisi ister köy ihtiyar heyeti, demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız. Bu anlamda yaşanan müessif olayı unutulması gereken ve tekrar yaşanmaması gereken bir olay olarak varsayıp, yolumuza devam etme konusunda görüş birliğine vardık” dedi. Gider açıklamasına şu cümleler ile devam etti. "Bazı paralel yapılanmalar, zaman zaman etrafımızdaki kişiler zaman zaman parti teşkilatları da bu telaşe düşebilir ancak idarecilerin görevi mevzuat ve vicdan çerçevesinde kurumları yönetmektir. Biz başkanımızdan gerek personel yönetimi gerekse Lapsekililere hizmet konusunda, mevzuat ve vicdanı doğrultusunda hizmet edeceğini düşünüyoruz. Çünkü günler gelir geçer ancak Çanakkale ruhu bakidir. Çanakkale ruhunda çok fazla kimin ne düşündüğü, dün kimin ne söylediğinin önemi yoktur. Yarınlara birlikte yürüme iradesi vardır. Seçimler her 5 senede bir tekrarlanır. Seçimlerde belediyeyi yönetecek meclisler ve başkanlar seçilir. Bu iş personeli bağlamaz. Personelin her seçimdeki tavrı, tüm memurların olduğu gibi tarafsız kalmak zorunda da değillerdir, herkesin bir tarafı vardır. Ancak seçim geçtikten sonra herkes işine, gücüne, ekmeğine bakar. Bu gerek çalışanlar, gerek yönetenler için böyledir. Bu konuda da hemfikir olduğumuzdan mutlu olduk. Lapseki Belediye Meclisinin bundan sonraki tüm meclislerde alacağı kararlar inşallah hep oybirliğiyle alınır. Lapseki'ye hizmet ruhu içinde hareket edilir diye düşünüyoruz. Lapseki Belediye Başkanımızın gerek bir mühendis olarak analitik bakışa sahip olması, gerekse mütevazi kişiliğiyle önüne çıkan problemleri çözebileceğine inancım tamdır. Bizde Lapseki için ellerinden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Lapseki Haziran Ayı Belediye Meclisinde Ne Olmuştu

Lapseki Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısında ‘Candaroğlu’ kim tartışması yaşanmıştı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, ilçede son dönemde bütün vatandaşların konuştuğu Erdem Candaroğlu‘nun kim olduğunu, Belediye Başkanı’nın yanında hangi sıfatla durduğunu, ne vasıfla geldiğini, her şeyin altından Candaroğlu çıktığını, kahvede insanların randevu alacağız Candaroğlu karşılıyor, Candaroğlu içeri almıyor dediğini, kim bu Candaroğlu’nun diyerek Başkan’dan açıklamasını istedi. Bu sırada kapıyı vurarak içeri giren Erdem Candaroğlu, AK Partili Meclis Üyesi Hakan Genç’e, ‘benim Candaroğlu’ dedi. Diğer meclis üyelerinin Erdem Candaroğlu‘nu dışarı çıkarmasıyla tartışma büyümeden son bulmuştu.

Ogün İnal