Kültür ve Sanat

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Büyük Başarıya İmza Attı

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyunu ile bu yıl beşincisi düzenlenen Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri'nde büyük bir başarıya imza attı.

 

24 Haziran 2024 tarihinde İzmir'de gerçekleştirilen ödül töreninde, topluluk üç farklı dalda aday gösterildi ve iki ödül kazandı. Topluluğun oyuncusu Salihcan Saban, "Yılın Genç Kuşak Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görülürken, yönetmen Ebru Naz Eşli de "Yılın Işık Tasarımı" ödülünü aldı. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği bu oyun, özellikle genç kuşak sanatçılar için önemli bir ilham kaynağı oldu.

İzmir Şehir Tiyatroları’nın Da Başarıları Göz Kamaştırdı

Aynı törende, İzmir Şehir Tiyatroları da ödülleri topladı. Topluluk, "Ödenekli Tiyatro" kategorisinde 11 dalda aday gösterildi ve altı ödül kazandı. İzBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, "Benim Naçiz Vücudum" adlı oyunuyla "Yılın Yönetmeni" ödülünü aldı. Ayrıca, Cengiz Eşiyok "3 Nalla 1 At" oyunundaki performansıyla "Yılın Erkek Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. Topluluk ayrıca "Yılın Yardımcı Erkek Oyuncusu", "Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu", "Yılın Afiş Tasarımı" ve "Yılın Müzik Tasarımı" ödüllerini de kazandı?.

Ege Bölgesi Tiyatrosu İçin Büyük Bir Gece

Ödül töreninde konuşan İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, tiyatronun zenginliğini ve bu zenginliğe katkıda bulunan herkesin emeğinin karşılıksız olmadığını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkürlerini ileten Erten, "Bu gece İzmir'in dağlarında açan çiçekleri izledik ve gönendik. Bu tür değerli yarışmalarda aday olarak dahi bu listeye girmek, ödül almak kadar değerlidir" dedi??. Bu yılki Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri, tiyatro dünyasında bir kez daha önemli isimleri ve eserleri ödüllendirerek sanata verilen değeri gözler önüne serdi. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu ve İzmir Şehir Tiyatroları gibi topluluklar, başarılarıyla Ege Bölgesi'nde tiyatronun gelişimine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyorlar.

“Bir Delinin Hatıra Defteri” Oyunu İki Dalda Ödül Aldı

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu, Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri'nde “Yılın Genç Kuşak Erkek Oyuncusu”, “Yılın Işık Tasarımı” ve “Yılın Yönetmeni” olmak üzere 3 dalda aday gösterildi. Bu yıl 5. kez düzenlenen ve 24 Haziran 2024 tarihinde İzmir'de gerçekleşen Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri töreninde, Belediyemiz Tiyatro Topluluğu oyuncusu Salihcan Saban Yılın Genç Kuşak Erkek Oyuncusu ödülünü, Belediyemiz Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Ebru Naz Eşli de Yılın Işık Tasarımı ödülünü aldı.

Haber Merkezi