Siyaset

CHP’ de Yeni İl Kadın Kolları Başkanı Seçil Gündüz Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları Kongresi hafta sonunda yapıldı. Pazar Günü Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız salonunda yapılan kongreye de iki liste karşı karşıya geldi.

Kongrede Saat 14.00’da oy kullanmaya başlayan delegeler oy verme işlemini saat 17’ye kadar sürdürdüler. Saat 17.00’ de oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı ve CHP İl Kadın Kollarının yeni başkanı Seçil Gündüz oldu.

Kadın Kolları Seçiminde Heyecan Yaşandı

Pazar günü, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı'nda heyecan dolu bir genel kurul gerçekleşti. Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri'nde Ercan Adsız Toplantı Salonu'nda düzenlenen olağan genel kurulda yapılan seçimlerde, Seçil Gündüz ve ekibi, başkanlık koltuğuna oturdu. Toplam 236 delegenin katıldığı seçimlerde, önceki dönem başkanı Elveda Geçer'in beyaz listeyle yarıştığı seçimde, 109 oy alırken, rakibi Seçil Gündüz'ün liderliğindeki pembe liste ise 127 oy topladı. Bu sonuçlarla birlikte, Seçil Gündüz, CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi ve göreve başladı. Seçim öncesinde ve sırasında salon, heyecanlı anlara sahne oldu. Delegeler, adayların sunumlarını dikkatle dinleyerek tercihlerini belirledi. Seçil Gündüz'ün liderliğindeki ekip, kadın kolları teşkilatının yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi yolunda vaatlerde bulundu. Gündüz, seçim sonrası yaptığı açıklamada, "Partimizin kadın kolları olarak, Çanakkale'de kadınların sesi olmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi. CHP Çanakkale İl Başkanı ve diğer parti yetkilileri de seçim sonuçlarını tebrik ederek, yeni yönetimi başarılar diledi. Seçimlerin ardından, partinin kadın kolları teşkilatında yeni dönemin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, Seçil Gündüz ve ekibinin, öncelikli olarak kadınların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşım sergileyeceği belirtildi.

Şenay Azman