Siyaset

Ercan Vatan MHP'nin Tek Meclis Üyesi Olarak Göreve Başladı

Çanakkale, 4 Temmuz 2024 - Çanakkale Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında önemli bir değişiklik yaşandı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Çanakkale merkezde Cumhur İttifakı listesinden Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Ercan Vatan, Temmuz ayı itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçiş yaptı. Bu gelişme ile birlikte Ercan Vatan, MHP'nin Çanakkale Belediye Meclisi'ndeki tek üyesi olarak görev yapmaya başladı.

AK Parti'den MHP'ye Geçti

İlk meclis toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Meclis Grubu'nda yer alan Ercan Vatan, Temmuz ayında gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında MHP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi olarak ilan edildi. Toplantıya başkanlık eden Bülent Şarlan, meclis üyelerine Ercan Vatan'ın AK Parti Belediye Meclis Grubu'ndan ayrılarak MHP Çanakkale Belediye Meclis Üyesi olduğunu duyurdu. Bu gelişmenin ardından, AK Parti'nin Çanakkale Belediye Meclisi'ndeki sandalye sayısı 4'e düştü.

Ercan Vatan'dan Açıklama

Belediye Meclisi'nde söz alan Ercan Vatan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "31 Mart Yerel Seçimleri'nde Çanakkale merkezde Cumhur İttifakı olarak seçime girmiştik. MHP Genel Merkezimin oluru ile Temmuz ayı itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi grubuna geçmiş bulunmaktayım. Çanakkale'ye hizmet etmek için doğru olan her şeyin arkasında, yanlış olan her şeyin de karşısında olduğumuzu belirtmek isterim." MHP'nin belediye meclisindeki tek temsilcisi olarak görev yapacak olan Vatan, partisinin politikalarını ve projelerini meclise taşıyacak.  Ercan Vatan'ın MHP'ye geçişi ile birlikte, Çanakkale Belediye Meclisi'nde yeni bir dönem başlamış oldu. Bu dönemde, meclisteki siyasi dengelerin nasıl şekilleneceği ve Çanakkale'nin geleceği için nasıl adımlar atılacağı merak konusu. Ercan Vatan'ın MHP'yi temsil ederek, Çanakkale halkının beklentilerini karşılayacak projeler ve politikalar üretmesi büyük bir önem taşıyor.

Ogün İnal