Yerel

"Tek Arzum Lapseki'ye Hizmet Etmek"

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk göreve geldiği süreden bu yana yaptığı çalışmaların anlattı

. Öztürk Lapseki için göreve geldiğini belirterek “Lapseki’de de seçime girdiğim günden beri şu felsefeyi koruyorum, Lapseki’nin iyiliği ve hayrına dokunan bir şey varsa ben herkesle her şeyi yapmaya hazırım.  Bu felsefe ile de memlekete hizmet etmek istiyorum” dedi.

Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları değerlendirerek, ilçenin kalkınması ve iyileşmesi için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. 31 Mart 2024'de yapılan yerel seçimlerde Lapseki halkının desteğiyle göreve gelen Başkan Öztürk, seçim sürecinden bu yana ilçeye yapıcı bir yaklaşımla hizmet etmeye çalıştığını vurguladı. Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada, "Lapseki'ye hizmet etmek için yola çıktım ve bu süreçte her zaman şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ettim. Göreve geldiğim günden beri ilçemizin her alanında iyileştirmeler yapabilmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın günlük yaşam kalitesini artırmak, altyapıyı güçlendirmek ve kültürel değerlerimizi korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Öztürk, ilçenin her bölgesine eşit ve adaletli hizmet ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Lapseki'nin geleceği için planlı ve sürdürülebilir projeler geliştiriyoruz. Tarımın desteklenmesi, altyapı iyileştirmeleri, sosyal projeler ve çevre düzenlemeleri gibi alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman halkımızın taleplerini ön planda tutarak, ortak akıl ve katılımcı yönetim ilkelerine bağlı kalarak ilerliyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü.  “Lapseki coğrafi olarak çok değerli bir yer olmasına rağmen  çok gelişmiş bir ilçe değil. Son yıllarda 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılması ile belki biraz daha tanınır hale geldi. Ama Lapseki yıllardan beri  hak ettiği değeri almadığını düşünüyorum.  Küçükken aynı Lapseki, büyüdük, okula gittik hala aynı Lapseki.  Biz Türkiye’nin en batısındayız ama bir Gelibolu’ya baktığımızda,  Biga’ya ve Çanakkale Merkeze baktığımız zaman  Lapseki onların arasında daha sıkışmış bir ilçe gibi.  Biz  de  Lapseki’ye hizmet etmek ve geliştirmek için yola çıktık, Başkanlık da nasip oldu şimdi icraat zamanı, Geçmiş dönem Belediye Başkan adayımızın Kontenjan Belediye Meclis üyesi adayı olmuştum.  O da rica etmişti ‘Atilla gel beraber seçime girelim’ diye  o şekilde aday olmuştuk. Onun sonrasında 6-7 yıllık İYİ Parti üyeliğimin dışında benim hiçbir siyasi geçmişim olmadı. Seçime 6 ay kalana kadar da başkanlık aklımda yoktu. Ama birkaç yıldan beri  çevremdekiler ‘Atilla sen Belediye Başkanı olursan Lapsekiye çok iyi hizmet edersin’ gibi  benim Belediye Başkanı olmamı istiyorlardı.  Ama ben kendi işlerim ve ailemle mutluydum.  İnsanların talepleri çok olunca işin vicdani boyutu da çok oluyor.  Daha önce eleştirdiğimiz çalışmaları yapılmamasından kaynaklı düşüncelerimizi hayata geçirmek için, bir de Belediye Başkanlığına karar verme aşamasında  düşündüğüm şeylerden biri de 253 bin şehidimizin bize emanet bıraktığı bu topraklarda, bu kadar insanın da bana destek olmasını görünce benim de taşın altına elimi sokmam gerektiğini düşündüm.” dedi.

"Her Şeyi Yoluna Koyarak Büyük Projelere Geçeceğiz”

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, seçim döneminde yürüttüğü yoğun çalışmalar ve kazandıktan sonraki ilk deneyimlerini paylaştı. Öztürk, seçim sürecinde Lapseki'nin her evine bizzat dokunduğunu ve eşi Neşe Öztürk ile birlikte adım adım vatandaşlara ulaştıklarını belirterek, "Seçim dönemi bizim için çok verimli geçti. Lapseki’deki bütün evlerin kapılarını ben tek tek çaldım. Hatta arkadaşlarla hesaplamıştık ve 7 bin 365 tane ev ziyaret ederek hepsinin kapı zillerine ben bastım. Eşim Neşe hanım da sağ olsun ben kaç adım attıysam o da benimle o kadar adım attı" dedi. Başkan Öztürk, kazandıktan sonraki ilk haftalarının heyecanlı geçtiğini ve ardından alışma sürecine girdiklerini ifade etti. Şu anda herhangi bir problem yaşamadıklarını ve belediyenin maddi durumunun zorluğuna rağmen iyi bir hesaplama ve düzenleme ile bu süreci aşacaklarını vurguladı. Öztürk, "Koyduğum hedef doğrultusunda bir yılda Lapseki Belediyesi'nde her şeyi yoluna koyarak büyük projelerimize geçmeyi hedefliyorum" diye konuştu. Lapseki halkıyla olan yakın ilişkilerini ve halkın desteğini vurgulayan Başkan Öztürk, belediyenin genel ekonomik şartlardan kaynaklı borç ödemeleri bulunduğunu ancak bu durumu aşacaklarını belirtti. Öztürk, "Lapseki'yi daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni projelerimizle ilçemizi daha da ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Çalışmaları Anlattı

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalara da değinen Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Dalyan Mahallesinde hayata geçirilen projeler, kadın konağı ve kısa sürede hayata geçecek olan sanat sokağı ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi. “Lapseki’yi düzenleme konusunda küçük küçük projelerimize başladık.  Bunlardan biri, yıllardır Dalyan Mahallemizde  üzeri kapalı bir semt pazarımız var.  Yıllardır kurulmayan Dalyan Mahallemizde ilk semt pazarı kuruldu.  Birkaç pazarcı arkadaşlarımızdan rica ettik ve küçük olmasına rağmen çok yoğun bir taleple karşılandılar.  Yine Dalyan Mahallemize Mangal alanı oluşturduk.  Dalyan Mahallemizde bulunan Halk Plajımızı 20 günde hazırlayıp hizmete açtık.  Orada çalışan arkadaşlarımızın masraflarını karşılayacak şekilde bir hesap yaparak plajı uygun  hale getirdik.  Dalyan mahallesinde farklı plajlar olmasına rağmen en yoğun talep bizim 20 günde düzenlediğimiz alana geliyor.  Bütün Çanakkalelileri de buraya bekliyoruz.  Bunun dışında yollarımızın, parklarımızın genel onarımları standart şekillerde yapılıyor. Sosyal Tesisler 2 dediğimiz bir yer vardı.  Oranın uygulama amacını biraz daha değiştirdik  Kadınlar Konağı yaptık ve geçtiğimiz gün açılışını gerçekleştirdik. Ama o da biraz yanlış anlaşıldı.  Buna ‘Erkekler giremez mi’ dendi.  ‘Kadınlar konağı dediğiniz ayrımcılık mı yapıyorsunuz?’ gibi  bir çok  söz edildi. Ama bunun amacı çok net.  Özellikle ihtiyaç sahibi olan kadınlarımıza katkıda bulunmak, kadınlarımızın el emeklerini sergilediği, yaptığı ürünleri satarak para kazanmasını sağlamak ve belediye olarak kadınlarımıza maddi destek sağlamak amacı ile açtık burayı. Şu anda her şey oturdu ve her kes de anladı ve çok da güzel bir proje oldu. Açtığımız Kadınlar Konağının yan tarafında sanat sokağı oluşturmayı planlıyoruz. Orda da ele emeği ürünleri üreten tüm vatandaşlarımız için stantlar kuracağız. Bu yaptığımız projelerle Lapseki hem hareketleniyor hem de kazanıyor.  Bunun yanında 1-2-3 Ağustos’ta plaj voleybol turnuvamız olacak.  Üç gün süren bu turnuvamız da uluslararası oluyor.  Yurt dışından da sporcularımız gelecek.  Bu yıl 29.’su düzenlenecek olan Plaj Voleybolu  geçen sene Yeni Kordona alınmıştı. Ama  vatandaşlar tarafından da çok iyi karşılanmadığı için tekrar  Dalyan Mahallesindeki eski yerine almış olacağız” dedi.

“Tek Arzum Lapseki’ye Hizmet Etmek”

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, görev süresini Lapseki halkına adama kararlılığını vurguladı. Belediye başkanlığı süresince halkın refahı için çalışacak olan Başkan Öztürk, önümüzdeki beş yıl boyunca görevini Lapseki’nin iyiliği ve gelişimi için adadığını dile getirdi. Öztürk, Lapseki’deki belediye başkanlığı sürecinde tutarlı bir felsefe izlediğini belirterek, “Belediye Başkanlık sürem olan bu 5 yılı güzel geçirmek gerekiyor.  Aday olup seçime girmeye karar verdiğim zaman, Parti yönetimindeki arkadaşlarla bir toplantı yapmıştık.  O zaman da söylemiştim. Ben siyasete çok ilgisi olan bir insan değilim.  Kimseden de çok fazla beklentisi olan bir insan değilim.   Kimseden korkusu olan bir insan da değilim.  Benim buradaki amacım Lapseki’ye hizmet etmek.  Lapseki’de de seçime girdiğim günden beri şu felsefeyi koruyorum, Lapseki’nin iyiliği ve hayrına dokunan bir şey varsa ben herkesle her şeyi yapmaya hazırım.   Ama kendi çıkarı için benim yanımda olan, kendi çıkarı için beni destekleyen varsa benden uzak dursun. Bu felsefe ile de memlekete hizmet etmek istiyorum” dedi.

Ogün İnal