Kültür ve Sanat

Başkan Oruçoğlu'ndan Alkışlanan Düet

Çanakkale’nin turizm beldesi Geyikli son yıllarda yapılan kültürel etkinliklerle de adından söz ettiriyor. Geyikli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Zeytin Festivali ile belde adeta kültürel etkinlik alanına döndü. 

Festival kapsamında düzenlenen konserde Blues Of Rumeli gurubu ve ünlü sanatçı Petek Dinçöz sahne aldı. Zeytin Festivali konserinde Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ünlü sanatçı petek Dinçöz’e, Zeytin Festivali güzellik tacını başına takarak zeytin güzeli ilan etti. Gecenin finalinde ise ünlü sanatçı ile düet yapan Başkan Oruçoğlu’ nun sesi ile konseri izlemeye gelenleri hayran bıraktı. Oruçoğlu’nun düetteki performansı ayakta alkışlandı.

Blues Of Rumeli Grubu Solisti Süheyla Sahne Performansı İle Büyüledi

Turizmin yanı sıra organik zeytin ve zeytin ürünleri ile de ön plana çıkan Geyikli, geçtiğimiz yıllarda yaptığı başvuru ile zeytin yağında coğrafi işaret almıştı.  Hem markalarını tanıtmak hem de Turizm için beldeye gelen turistler ve belde halkına güzel anlar yaşatmak amacı ile Her yıl olduğu gibi bu sene de  zeytin festivali düzenlendi.  Konserler, oyunlar, etkinliklerle belde son bir haftadır hareketli günler yaşıyor.  Festival kapsamında hafta sonu gerçekleştirilen konserde de ünlü sanatçı Petek Dinçöz sahne aldı.  Hafta sonu olması dolayısı ile il merkezi ve ilçelerden beldeye gelen vatandaşlar konsere dakikalar kala alanı doldurdu. Yüzlerce kişinin katıldığı Konsere Ezine Kaymakmı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, siyasi parti temsilcileri ve bölgeye gelen tatilciler katıldı. Sunuculuğunu Gökay Kalaycıoğlu’nun yaptığı Geyikli zeytin festivali konserinde ilk olarak Blues Of Rumeli grubu sahne aldı. Blues Of Rumeli grubu solisti Süheyla Solak birbirinden hareketli Rumeli şarkılarını ve Trakya yöresi oyun havalarını söyleyerek konseri izlemeye gelenleri adeta çoşturdu. Solak, zan zaman sahneden inerek konseri izlemeye gelen bayanlar ile oynadı.

“Geyikli Her Şeyin Şeyin En Güzeline Layık”

Ünlü Sanatçı Petek Dinçöz’ün sahne almasından önce bir konuşma yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu geyikli Zeytin Festivalini tasarruf tedbirlerinden dolayı tamamen sponsorların desteği ile gerçekleştirdiklerinin altını çizerek “Geyikli Zeytin Festivalini, ben belediye başkanı olmadığım dönemden de önceki başkanlarımız da yapıyorlardı sağ olsunlar. Zaman zaman yapılan festivallere bende sponsor oluyordum. Biliyorsunuz Tasarruf tedbirleri dolayısıyla belediyeler bu tür organizasyonlara ödenek ayıramıyor. Özellikle bunu söylemek istiyorum. Bu akşam gerçekleştirilen Geyikli Zeytin Festivali konserimizi tamamen sponsorluğumuz eşliğinde yaptık. Onların desteğiyle bu güzel gece yapılıyor. Şimdi ben onları burada anons etmek istiyorum. Teşekkür etmek istiyorum kendilerine ve plaketlerini vermek istiyorum. Öncelikle değerli önceki Ezine Kaymakamımız Siirt Denizli Valimiz Ali Fuat Atik Bey, vali mülkiye başmüfettişimiz aramızda. Çok kıymetli idare amirimiz Ezine Kaymakamımız Sayın Yunus Kızılgüvenç Ezine belediye Başkanımız Sayın Gürel Yüksel, Ezine AK Parti ilçe başkanımız, Egemen Canbaz ve diğer misafirlerimizin isimlerini söylemek istiyorum. Bu isimleride sahneye davet ediyorum.  Bugüzel konserin yapılmasında emeği olan Erol Çayır, Ali Demirbağ, Öznur Aksu, Muvazza Akyüz, Sinan Bilge, Şahin Gültekin, Serkan Yüksel, Volkan Temiz, Evren Evcit, Kazım Demirtaş, Zafer Çağatay, Erdal Ongun, Erol Tuğçe, Barış Kralıca Erol Çetinkaya, Sami Öztürk, Serdar Mete, Mehmet Atila, Metin Salman ve Turgay Kılıç. Yine İstanbul'da bize destek olan önceki dönem deve güreşi ağamız Mithat Ekşi'ye buradan çok teşekkür ediyorum. O da bu organizasyonumuza destek oldu. Sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin gerçek mimarı, bu sponsorlarımız ve bizde geyikli belediyesi olarak bu sporsorlarımız ile sanatcılarımız arasında köprü olduk. Geyikli her şeyin şeyin en en güzeline güzeline layık. Kesinlikle. Bu festivallerimizi elimizden elimizden geldiği kadar bundan sonra sponsorlarımızın desteğiyle yapacağız.” dedi. Oruçoğlu ardından sponsorlara plaket verdi.

Oruçoğlu’ndan Muhteşem Düet

Konuşmaların ve plaket töreninin ardından Geyikli Zeytin Festivali konserinde ünlü sanatçı Petek Dinçöz sahne aldı.  90’ların ve 2000’lerin en çok sevilen sanatçısı Petek Dinçöz, nostaljik ve yeni şarkılarını Geyikli sahnesinde bir kez daha seslendirdi. Konserde Sahneye çıkan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu,  Zeytin Festivali güzellik yarışmasının tacını Dinçöz’ün başına koyarak ünlü sanatçıyı ‘Zeytin Güzeli’ ilan etti. Hayranları ile adeta bir bütün olan ve sahneden seyircilerin arasına gelerek, koro halinde çarkılar söyleyen Ünlü sanatçı Dinçöz konseri izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda 2025 yılı kış ayında çıkacak ve klip çektiği  Onnatunç ve Sezen Aksuya ait olan ve “Unut” İsimli şarkıyı söyledi. Dinçöz, Şarkıda Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nu sahneye davet etti ve  “Unut “ şarkısında mikrofonu Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’na uzattı.  Başkan da düete katılarak seslendirdiği şarkı ile adeta kendine hayran bıraktı. Oruçoğlu’nun bu sahne performansı ve sesinin güzelliği ayakta alkışlandı.

Ogün İnal