Üniversite

ÇOMÜ Sanat ve Kültürü Bir Araya Getiriyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) toplumsal katkı misyonu doğrultusunda,  yerel sanat ve kültür projelerini desteklemeye devam ediyor.

ÇOMÜ'nün vizyonu, üniversite-kent iş birlikleriyle bölgeye kültürel ve sanatsal zenginlik katmak ulusal ve uluslararası alanda farkındalık yaratmak üzerine kurulu.  Bu bağlamda ÇOMÜ'nün sanat ve kültüre verdiği destek, Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen "Bahçe" sergisiyle bir kez daha gözler önüne serildi. 61. Uluslararası Troya Festivali kapsamında düzenlenen sergide, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Evren Karayel Gökkaya, Dr. Öğr. Üyesi Mert Yavaşca ve Arş. Gör. Ayşe Ekici’nin yanı sıra diğer üniversitelerden ve şehirlerden gelen sanatçıların eserleri de sergilendi.

Sadece bilimsel araştırmalarda değil, aynı zamanda sanat ve kültür alanında da güçlü bir varlık göstererek, hem üniversite mensuplarının hem de bölge halkının katılımıyla zenginleşen bir kültürel ekosistem oluşturmayı amaçlayan ÇOMÜ,  bu tür etkinliklerle sanatın evrensel dilini destekleyerek üniversitenin topluma olan katkısını daha da artırıyor ve sanat ile bilim arasında güçlü bir köprü kuruyor.  ÇOMÜ bu vizyon ile gelecekte de üniversite-kent iş birliklerini güçlendiren projeler geliştirmeye bölgenin kültürel çeşitliliğine değer katmaya devam edecek. ‘Bahçe’ sergisi, 20 Ağustos'a kadar ziyaretçilere açık olacak ve sanata dair ilham verici bir deneyim sunmaya devam edecek.

 

Haber Merkezi