Gündem

Rektör Erenoğlu'nun Acı Günü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu'nun anneannesi Zişan Tezel, 30 Ağustos 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Merhume Tezel, Çanakkale'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Tören, hem Tezel ailesi hem de Çanakkale'nin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun Katılım

Cenaze töreni, Çanakkale'nin Tacettin Aslan Camii'nde öğle namazının ardından düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ÇOMÜ'nün akademik ve idari personeli, merhumenin ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Tacettin Aslan Camii'nde gerçekleşen törende, merhume Zişan Tezel için dualar edildi ve Tezel ailesine taziyelerde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, annesinin anneannesi olan merhumenin kaybıyla derin bir üzüntü yaşadığını ifade ederek, cenazeye katılanlara teşekkür etti.

Tezel Ailesine Başsağlığı Mesajları

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, anneannesi Zişan Tezel’in vefatı üzerine birçok taziye mesajı aldı. Üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra Çanakkale'deki çeşitli kurum ve kuruluşlardan da başsağlığı dilekleri iletildi. Vali Ömer Toraman, merhume Tezel için başsağlığı dileyerek, "ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu'nun bu acı gününde yanındayız. Zişan Tezel'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum," dedi.

Son Yolculuğa Uğurlandı

Zişan Tezel, kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze, Çanakkale şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye katılanlar, merhumeye olan son görevlerini yerine getirmenin huzuru içinde ayrıldılar. Taziye dilekleri gün boyunca devam ederken, Tezel ailesi bu zor günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Erenoğlu’nun Acı Kaybı

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, anneannesi Zişan Tezel’in vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadığını ifade etti. Erenoğlu, aile büyüklerinden biri olan anneannesinin kaybının derin bir acı bıraktığını belirterek, "Anneannem, hayatı boyunca bizlere rehberlik eden, sevgisiyle ve bilgeliğiyle her zaman yanımızda olan biriydi. Onu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz," dedi. Cenaze sonrası, Tezel ailesine yapılan taziye ziyaretleri devam ediyor. ÇOMÜ ve Çanakkale halkı, Rektör Erenoğlu ve ailesine destek olmak için taziye ziyaretlerinde bulunuyor. Aileye başsağlığı dileklerini iletenler arasında üniversitenin öğrencileri, akademisyenleri ve diğer çalışanları da bulunuyor.

Ogün İnal